První celková skica je tu – Škoda Kodiaq RS

Dnes byly uveřejněny poprvé dvě designové skicy celkové podoby nového modelu SUV Škoda Kodiaq RS. Detaily karoserie v lesklém černém provedení dotvářejí dynamický vzhled SUV. Ponese kombinaci písmen RS, kterou automobilka označuje své mimořádně sportovní modely.

KODIAQ-RS-sketch-1

Kodiaq RS s motorem o výkonu 176 kW (240 k) bude mít světovou premiéru v říjnu na autosalonu v Paříži. Široká a trojrozměrným dojmem působící maska chladiče dodává modelu působivý vzhled. V lesklém černém laku zdůrazňuje sportovní charakter SUV, které exkluzivně disponuje nejsilnějším sériovým vznětovým motorem v historii české automobilky. Také střešní nosič, rámečky oken a vnější zpětná zrcátka se lesknou ve sportovním černém odstínu.

Poprvé na modelu kategorie SUV se nabízí modrá metalická barva Race. Jako první člen rodiny RS v kategorii SUV ponese na masce chladiče a na zádi nové, moderní logo RS s písmenem V (jako vítězství) v červené barvě. Nově tvarovaný nárazník vpředu a vzadu exkluzivně pro tento model automobilka vyvinula nové nárazníky. Součástí standardní výbavy jsou Full-LED světlomety s krystalickou strukturou odkazující na tradicí výroby českého křišťálu. Součástí zadního nárazníku je integrovaná odrazka, která se táhne přes celou šířku vozu – typický znak všech modelů značky v provedení RS. Pod zadním nárazníkem jsou dvě výrazné koncovky výfuku. Vůz je prvním modelem značky, který má v sériové výbavě dvacetipalcová kola Xtreme z lehké slitiny, která naznačují dynamický potenciál vozu. Pro mimořádné jízdní vlastnosti vozu je dimenzována i brzdová soustava s výraznými sedmnáctipalcovými červeně lakovanými brzdovými třmeny.

KODIAQ-RS-sketch-2

Veřejnosti se dynamické a vrcholné provedení řady Kodiaq představí v říjnu na autosalonu v Paříži.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru