Seat má velké ambice s novým SUV Tarraco

S označením podle středomořského města Tarragona, historického, kulturního centra s ohromující architekturou, ale s duchem, který je mladý a dobrodružný. Tarraco bylo vybráno ve veřejném hlasování více než 140 000 fanoušků, kteří se zúčastnili poslední fáze soutěže SEATseekingName.

SEAT Tarraco_008_HQ

Vozidlo, navržené a vyvinuté v Martorellu (Barcelona) a vyráběné ve Wolfsburgu (Německo), je třetím krokem v rámci produktové ofenzivy značky v segmentu SUV a zároveň naznačuje budoucí směr vývoje designérského stylu nových modelů Seat. Tarraco má přivést nové zákazníky, vylepšit image značky a bude mít důležitý vliv na její ziskovost.

Nové Tarraco stojí jako větší bratr modelů Ateca a Arona v čele rodiny SUV značky a kombinuje moderní techniku, dynamické a agilní jízdní vlastnosti, praktičnost a funkčnost s elegantním, progresivním designem. Vůz je navržen pro řidiče, kteří potřebují užitné vlastnosti pětimístného nebo sedmimístného vozidla, praktičnost vyšší polohy sedadel, ale zároveň kladou vysoké požadavky na estetiku a oceňují vyváženost sebevědomého vzhledu a elegance modelu. A touto harmonií se vyznačují oba nabízené stupně výbavy, Style a Xcellence.

SEAT Tarraco_013_HQ

Prodej bude zahájen na začátku roku 2019.

Velké SUV je zkonstruováno na základě platformy MQB-A s dlouhým rozvorem. K dispozici budou dva zážehové čtyřválce. Jednotka 1.5 TSI poskytuje nejvyšší výkon 150 k a prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky pohání přední kola. Motor o zdvihovém objemu 2,0 litru je vyladěn na 190 k a jeho hnací síla je přenášena na všechna kola prostřednictvím sedmistupňové převodovky DSG a systému 4Drive. Nabídka zahrnuje také dva vznětové motory. V obou případech se jedná o jednotku 2.0 TDI, nabízenou ve dvou výkonových stupních se 150 k, resp. 190 k. Varianta o výkonu 150 k se bude dodávat s šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem předních kol nebo se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Drive. Výkonnější verze bude nabízena výhradně v kombinaci s pohonem 4Drive a sedmistupňovou převodovkou DSG.

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru