Byli jsme na premiéře prvního SUV značky Rolls-Royce

V České republice se poprvé představil nový Rolls-Royce Cullinan. Jen několik měsíců po světové online premiéře se vůz ukázal veřejnosti v pražském showroomu Rolls-Royce Motor Cars Prague v Pařížské ulici.

RR_Cullinan_at_RRMC_Prague

Rolls-Royce Cullinan má být odpovědí automobilky na touhu zákazníků splnit si sen jízdy v pořádném terénu a současně v nekompromisním luxusu. Cullinan je druhým novým modelem Rolls-Royce postaveným na zbrusu nové celohliníkové platformě ‚Architecture of Luxury‘, a tím odmítá sdílení podvozkové platformy s jinými značkami či modely.

První terénní Rolls-Royce se zvýšenou karoserií, pojmenovaný po největším diamantu v historii, představuje terénní vůz, schopný zdolat jakoukoli překážku a dosáhnout tak svého cíle. To také ukázaly desítky jízdních zkoušek po celém světě: tento vůz má zdolat každý obtížný terén. Cullinan totiž využívá propracovaný systém aktivního vzduchového odpružení. Současně představuje první opravdu „tříprostorový“ vůz v historii automobilového segmentu SUV. Díky dělicí přepážce je jednoznačně oddělen prostor cestujících od zavazadlového prostoru.

RR_Cullinan__at_RRMC_Prague_2

Nový dvojitě přeplňovaný motor Rolls-Royce 6,75 litru V12 nabízí nejvyšší výkon 420 kW (571 k) a točivý moment 850 Nm, přenášený na nový systém stálého pohonu všech kol (AWD) v součinnosti se systémem řízení všech kol pro snazší zdolávání překážek.

Cullinan nabízí celou řadu možností z programu zakázkových úprav Bespoke, koncipovaných s ohledem na různorodé životní styly majitelů. Jedním z nejvýraznějších prvků je tzv. rekreační modul – speciální motorizovaná zásuvka, v níž je uloženo vybavení a příslušenství podle přání majitele vozu. Tento modul je uložen pod podlahou zavazadlového prostoru a lze jej lehce vysunout stiskem tlačítka. Jednou z variant rekreačního modulu je ‚Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite‘. Stačí jednoduše stisknout tlačítko a z modulu se vynoří dozadu obrácené sedačky čalouněné nejjemnější kůží, společně s odkládacím stolečkem. Ať se již vydáte kamkoli, Viewing Suite zaručuje nejatraktivnější výhled.

První zákazníci si budou moci své vozy převzít v průběhu prvního čtvrtletí 2019.

RR_Cullinan__at_RRMC_Prague_3



Facebook

Nejčtenější

Nahoru