Škoda Vision RS – první skica

Studie dává nahlédnout do budoucnosti modelů RS značky. Díky designové skici už před oficiální světovou premiérou, která proběhne v říjnu na autosalonu v Paříži, lze nahlédnout do interiéru této studie. Interiér z veganských a ekologicky vyrobených materiálů vznikal v pražském designovém studiu značky.

Skoda VISION-RS-Interior

Designér značky skicuje sportovní a vzdušný interiér se sedadly, která se v něm jakoby vznášejí. Interiér dále zaujme kombinací karbonu s křišťálem, výraznými světelnými efekty a stylovými detaily ze světa motorsportu. Zářivě bílá barva studie poukazuje na to, že hnací ústrojí i materiály použité na vozidle jsou šetrné k životnímu prostředí.

Protáhlá přístrojová deska s karbonovými prvky přebírá symetrické kontury masky chladiče. Dekor palubní desky studie se skládá z ručně broušeného křišťálu ze společnosti Lasvit. Přístrojová deska obsahuje speciální animace s designem RS a je osvětlena světelnými efekty, sladěnými s dotykovou obrazovkou infotainmentu. V karbonovém středovém panelu je prostorový rám, inspirovaný soutěžními vozy, s integrovaným systémem řazení automatické převodovky DSG shift-by-wire. Karbon je také použit na dekoračních lištách, výplních dveří a skořepinách sedadel. Tento charakteristický hi-tech materiál je často spojován s motoristickým sportem. Připomínkou závodních vozů jsou i poutka, nahrazující madla ve výplních dveří, „Simply Clever“ jsou i odkládací schránky s přídržnými gumičkami.

Vedle sportovního vzhledu byl u studie kladen mimořádný důraz na šetrnost k životnímu prostředí. Použitá karbonová vlákna tvoří ze 100 procent recyklovaný polyester a potahy sedadel jsou z veganské alcantary.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru