Čtvrtý závod XTG ADAM Cupu 2018 patřil Martinovi Vopatřilovi

Čtvrtý závod XTG ADAM Cupu 2018 – prestižní Barum Czech rally Zlín – opanovala domácí posádka Martin Vopatřil – Karel Voltner. Od čtvrté rychlostní zkoušky z devíti se usadila v čele výsledkové listiny a do konce I. etapy, která byla v rámci poháru hodnocena, už před sebe nikoho nepustila. V pohárové klasifikaci bylo hodnoceno pět dvojic, čtyři posádky následně spatřily i nedělní cílovou rampu 48. ročníku zlínské soutěže.

opel - vopatril

Do závodu se přihlásilo šest dvojic, na které čekalo devět rychlostních zkoušek ve dvou dnech. Úvod obstarala divácky navštěvovaná městská speciálka v ulicích bývalého baťovského areálu, v sobotu se pokračovalo ve dvou sekcích po čtyřech měřených testech v okolí Zlína.

V ulicích Zlína favorizovanému Martinu Vopatřilovi „vypálil rybník“ Martin Baďura, třetím časem začal David Štefan. Zmíněná trojice mírně odskočila dalším v pořadí Adamu Laholovi, Tomáši Neužilovi a Martinu Kolářovi, kteří shodně na Barumce debutovali.

V sobotní dopolední sekci, kterou provázely přeháňky, se rozpoutal duel o vedení mezi Vopatřilem a Baďurou. Vopatřil se po RZ2 Březová dostal do vedení, Baďura ovšem na Semetíně kontroval a opět se vrátil do čela. Na Rajnochovicích se opět jelo v režii Vopatřila, a když svou rychlost potvrdil i na nejdelší zkoušce sekce, vracel se do servisu s téměř půlminutovým náskokem před Baďurou. Po sérii třetích a druhých časů se nevzdával ani David Štefan.

Tomáš Neužil se blýsknul třetím časem v RZ3, ale jinak této trojici nedokázal sekundovat, stejně jako Adam Lahola. Každý kilometr pro oba byl ve znamení sbírání zkušeností s jízdou na mokrých tratích. Další novic Martin Kolář v průběhu RZ4 havaroval a domácí závod pro něj skončil.

V druhých průjezdech čtveřice rychlostních zkoušek se Baďura radoval ze dvou nejrychlejších časů, ale na Vopatřila to nestačilo. Nakonec přišel i o druhou příčku v průběhu nočního devátého testu, když se před něj dostal Štefan. To byla jediná změna v pořadí v odpolední a závěrečné sekci XTG ADAM Cupu. Tomáš Neužil s Adamem Laholou skončili v pořadí pod stupni vítězů.

Čtyři pohárové posádky se objevily i v nedělní etapě Barumky a všechny kompletní a velmi zrádnou soutěž zdárně dokončily.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru