Peugeot Rally Cup ovládl Jan Talaš

Na 48. ročníku Barum Czech Rally Zlín se konalo poslední letošní dějství poháru Peugeot Rally Cup CZ 2018. Účastníci tohoto seriálu se tentokrát utkali nejen mezi sebou, ale také s evropskými jezdci na vozech Peugeot 208 R2. Po přechodu studené fronty panovaly ve Zlíně velmi náročné podmínky, kluzké tratě potrápily mnoho startujících posádek.

Peugeot Rally cup2 

Páteční městská superspeciálka se jela ještě na suchu, ale sobotní ráno přivítalo posádky deštěm a velkým ochlazením. Po odjeté kvalifikaci nakonec do závodu neodstartoval Julian Wagner a přišel tak o šanci obsadit celkově druhé místo. V druhé RZ havaroval Zbyněk Baller a ani ostatní posádky se nevyhnuly krizovým situacím. Na prvních třech pozicích svádělo divoké souboje trio Talaš, Knápek a Dohnal. Mezi ně se ještě prodral Matěj Kamenec, který se po páté erzetě posunul až do vedení. René Dohnal vyletěl z trati na RZ 5 a propadl se na čtvrtou pozici. Výlet mimo trať a přistání na pokácených stromech zažil o pět zkoušek později také Tomáš Knápek. Oba jezdci mohli s velkým štěstím pokračovat, ale do vedení se mezitím dostal Jan Talaš. Matěje Kamence vyřadila ze hry technická závada na RZ 11.

Po skvělém výkonu si Honza Talaš se Zbyňkem Pilsem dojeli pro jednoznačné vítězství na Barum Rally před druhou posádkou ve složení Tomáš Knápek a Ivan Horák. Třetí pozici obsadil René Dohnal s Romanem Švecem.

Celkově zvítězil v letošním ročníku Peugeot Rally Cupu se ziskem 63 bodů Jan Talaš a může se tak těšit na slušnou peněžitou prémii. Druhé místo obsadil René Dohnal a třetí pozici vybojoval Tomáš Knápek.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru