První jízda s novým Peugeotem 508

Segment manažerských limuzín neprožívá zrovna růžové období. Ze všech stran se na trh hrnou nová SUV různých kategorií, městské crossovery a další podobné modely, které právě patří k nejoblíbenějším na trhu. Tuto situaci se rozhodl Peugeot řešit opravdu radikálním řezem na svém modelu 508. 

PEUGEOT_508_TESTDRIVE_0618TC030 

Udělat takové rozhodnutí chce pořádnou dávku odvahy, ale také obchodní předvídavosti. Koneckonců vozy s karoserií typu fastback jsou na tom znatelně lépe a zájem veřejnosti přitahují právě jejich netuctové tvary. Automobilka se rozhodla jít právě touto cestou.

Nový Peugeot 508 se posouvá od čtyřdveřového sedanu k pětidveřové kombinaci fastbacku a kupé. Kromě toho přichází v expresivní podobě a s výraznými detaily. Zatímco předchůdce, který před osmi lety nahradil hned dva modely (407 a 607), vsadil na uhlazené tvary a praktické vlastnosti, jeho dnešní nástupce jde cestou nekompromisně sportovního vzhledu. Navíc od něj nepřebírá prakticky skoro nic. Jaká tedy nová 508 bude?

Velkou reportáž z uvedení vozu a prvních jízd v okolí Monaka si můžete přečíst v novém čísle časopisu AutoforDrive, který je právě na stáncích po celé ČR.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru