Škoda popatnácté na Tour de France

Při letošní Tour de France bude jezdit celkem 250 pořadatelských a doprovodných vozů značky Škoda. Společnost podporuje známý francouzský cyklistický závod již od roku 2004 a v tomto roce je to tak již po patnácté, kdy je oficiálním partnerem a také dodavatelem oficiálních vozů.

SKODA-Superb-is-Red-Car-in-Tour-de-France-2015-1

Během závodu bude logo zdobit také Zelený trikot. Společnost sponzoruje trikot pro nejlepšího sprintera již po čtvrté za sebou. Do flotily vozů, která bude během závodu k dispozici, patří vedle modelu Škoda Octavia také oba modely SUV Kodiaq a Karoq a dále též Superb. Ten zároveň opět pojede jako nejdůležitější vozidlo celé Tour de France: ředitel závodu bude znovu využívat červenou limuzínu jako mobilní dispečinkové stanoviště. Kromě toho je také možné pomocí tlačítka ze zadní řady sedadel otevřít panoramatickou střechu a stát ve druhé řadě sedadel. Ředitel závodu tak bude moci vidět peloton z té nejlepší pozice předtím, než dá pokyn ke startu etapy.

V pořadí 105. ročník cyklistické klasiky začíná 7. července tzv. Grand Départ na ostrově Noirmoutier-en-lle v Atlantiku. Během tří týdnů trvání závodu absolvuje 176 cyklistických profesionálů 21 etap a ujedou při ní celkem 3 351 kilometrů. Členové závodního pelotonu budou muset na své cestě Francií jít při horských etapách na hranici svých možností. Ještě než jezdci dojedou 29. července do cíle na pařížském Champs-Elysées, budou muset překonat Col de la Colombière, Col de la Madeleine a také obávaný výstup na Alpe d’Huez.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru