Globální komunikace aut je tu – Toyoty dostanou SIM karty

Japonský telekomunikační operátor KDDI bude dodávat SIM karty do automobilů Toyota propojených v rámci sítě. Nové karty umožní globální komunikaci a výměnu údajů mezi automobily.

toyota_auris_touring_sports_2013

Do roku 2020 má Toyota v úmyslu vybavit komunikačními funkcemi téměř všechny nové automobily, které se budou prodávat v Japonsku a Spojených státech. V současné době činí v těchto zemích roční prodej Toyoty asi čtyři miliony vozů.

SIM karty umožní Toyotě automaticky sbírat informace o vozidlech během jejich používání, přičemž získaná data využije mimo jiné k analýze a posouzení jejich technického stavu, a tím i ke zdokonalování nových modelů. Uvedené informace budou sloužit nejen ke zdokonalování nových modelů, ale také k monitorování účinnosti bezpečnostních systémů.

V Japonsku již vybrané modely Toyoty a Lexusu KDDI telekomunikačními funkcemi vybavuje. Japonský operátor začne do vozů značky Toyota dodávat SIM karty v roce 2019. Bude je možné dálkově ovládat bez ohledu na vzdálenost.

Auta budou komunikovat pomocí cloudu

Platforma umožní řidiči přístup k internetu a dalším bohatým komunikačním službám, umožní také komunikaci vozu s ostatními automobily pomocí cloudu, aniž by po překročení hranice vznikaly další náklady.

Toyota usiluje o to, aby automobily mohly po celém světě využívat široké možnosti, jaké internet, telekomunikační sítě a cloudová technologie nabízejí. Pro realizaci této vize je potřeba univerzální telekomunikační platforma a komercializace prototypového modulu DCM. Tento modul mimo jiné spolupracuje s navigací a multimediálním systémem, instalovanými ve voze, rozšiřuje přístup k internetu, aplikacím, produktům a službám a zajišťuje přenos dat z paluby vozu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru