Volvo otevírá svou první americkou továrnu

Automobilka Volvo Cars v Charlestonu v Jižní Karolíně slavnostně otevřela svou první americkou továrnu, která z ní dělá globálního výrobce automobilů provozujícího továrny ve všech svých hlavních prodejních regionech.

Volvo's new manufacturing plant in South Carolina, USA

Postavení moderní továrny v Jižní Karolíně přesně odpovídá globální výrobní strategii společnosti Volvo Cars, která zní: „Vyráběj tam, kde prodáváš.“ První továrna automobilky postavená na území USA doplní dvě evropské továrny na automobily a jednu na motory, tři čínské továrny na automobily a jednu na motory a montážní závody v Indii a Malajsii.

Továrna v Charlestonu zahájí produkci na podzim roku 2018 výrobou nového prémiového sportovního sedanu střední velikosti, Volva S60, postaveného na modulární architektuře SPA z dílny automobilky Volvo Cars. Od roku 2021 bude americká továrna vyrábět také příští generaci velkého prémiového SUV Volva XC90. Vozidla vyrobená v Charlestonu budou určena jak pro domácí trh USA, tak k vývozu do dalších států.

Společnost Volvo Cars investovala do svého amerického výrobního závodu kolem 1,1 miliardy amerických dolarů a v průběhu několika příštích let vytvoří v oblasti Charlestonu zhruba 4 000 nových pracovních míst. Přibližně 1 500 zaměstnanců bude přijato do konce letošního roku.

Součástí nového areálu v Charlestonu jsou také kancelářské budovy pro až 300 zaměstnanců zaměřujících se na výzkum a vývoj, nákup, kvalitu a prodej. Při plné kapacitě je továrna schopna vyrobit 150 000 vozů ročně. Celý areál se rozprostírá na 1 600 akrech, přičemž podlažní plocha dělá přibližně 214 00 m2. Výstavba areálu byla zahájena v roce 2015.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru