Druhý ročník Peugeot Rally Cup startuje

Po vzoru francouzského 208 Rally Cupu spustil v loňském roce Peugeot i v ČR pohár pro posádky s vozem Peugeot 208 R2 nazvaný Peugeot Total Rally Cup. V letošním roce pokračuje druhým ročníkem nesoucím jméno Peugeot Rally Cup Czech Republic.

Peugeot-cup-archiv-2017 (5)

Premiérový ročník poháru pro posádky s vozy Peugeot 208 R2 v České republice probíhal v pěti soutěžích Mistrovství ČR v rallye. Zúčastnilo se ho sedm posádek, z nichž tři posbíraly veškeré body i vyplacené finanční prémie. Trojici úspěšných pilotů dominoval Filip Mareš, který zvítězil nejen v poháru Peugeot Total Rally Cup, ale stal se i nejrychlejším českým závodníkem v kategorii dvoukolek a uspěl také v rámci evropského poháru ERC Junior U27. Letos Filip Mareš a jeho spolujezdec Jan Hloušek přestupují do prestižní kategorie vozů specifikace R5.

Nový ročník, který odstartuje 20. dubna 2018 na Rallye Šumava Klatovy, nemá pouze nové jméno, ale i nového promotéra. V letošní sezoně se této funkce ujal Autoklub ČR. Ten je dlouhodobým partnerem Peugeotu v ČR i v jiných projektech, jejichž cílem je podpora mladých jezdců, jako například Autoklub Peugeot Rally Talent.

Peugeot Rally Cup 2018 je opět vypsán v rámci Mistrovství ČR v rallye ve třídě 6, pro jezdce s vozy Peugeot 208 R2. Podmínkou je použití jednotných pneumatik značky Pirelli. Peugeot 208 R2 je ve své kategorii nejprodávanějším vozem na světě. Pro mladé jezdce je tento vůz ideálním nářadím na sbírání zkušeností v jedné z nejnáročnějších motoristických disciplín.

Hlavním přínosem pro účastníky Peugeot Rally Cupu je vyplácení peněžních prémií, což je v českém motorsportu ojedinělý prvek. Tato podpora ve finančně náročném sportu může posádkám usnadnit absolvování sezóny i posun do dalších soutěží či výkonnostních kategorií. Finanční odměny v rámci Peugeot Rally Cupu budou vypláceny posádkám, které se umístí na předních příčkách v jednotlivých závodech i v celkovém hodnocení. Pro zvýšení atraktivity závodů budou vyplácené odměny rozdělovány nejen za umístění v poháru, ale také za umístění ve třídě 6 v rámci MČR v rallye.

V každé z pěti soutěží zařazených do MČR v rallye 2018, může být vyplaceno až 44 000 Kč a to dle následujících pravidel:

Umístění v poháru Peugeot Rally Cup CZ:

  1. místo 18 000 Kč
  2. místo 12 000 Kč
  3. místo 8 000 Kč

Na konci sezóny může až pět posádek přihlášených do cupu získat lákavé finanční prémie za jejich celosezónní výkony s vozy Peugeot 208 R2. Celkový rozpočet na odměny pro účastníky Peugeot Rally Cupu dosahuje v letošním roce 490 000 Kč.

Příznivou změnou pro účastníky poháru je snížení vkladu do seriálu oproti loňskému roku a to na 15 000 Kč. Dalším přínosem by mělo být podstatné zjednodušení celého systému organizace poháru. Pořadatel poháru, značka Peugeot v ČR, a promotér, Autoklub ČR, očekávají, že se do Peugeot Rally Cupu CZ v letošním ročníku přihlásí minimálně osm posádek.

KALENDÁŘ ZÁVODŮ PEUGEOT TOTAL RALLY CUP 2018

 – 21.4.2018 Rallye Šumava Klatovy

  1. – 19.5.2018 Rallye Český Krumlov
  2. – 16.6.2018 AgotecPetronasRally Hustopeče

30.6. – 1.7.2018   Rally Bohemia Mladá Boleslav

  1. – 26.8.2018 Barum Czech rally Zlín


Facebook

Nejčtenější

Nahoru