Volvo Cars začne v belgickém Gentu vyrábět vozy Lynk & Co.

Koncem roku 2019 začne společnost Volvo Cars vyrábět v továrně v belgickém Gentu vozy pro novou automobilovou značku Lynk & Co.

Volvo Cars' manufacturing plant in Ghent

Znamená to užší spolupráci mezi oběma společnostmi poté, co automobilka Volvo Cars v loňském roce získala 30 % akcií společnosti Lynk & Co. Společnost Lynk & Co vznikla v roce 2015 jako nová značka koncernu Zhejiang Geely Holding, pod který spadá také automobilka Volvo Cars. Tím dostala společnost Lynk & Co možnost rozšíření výrobní kapacity prostřednictvím gentské továrny a expanze nové značky na území Evropy.

Továrna v Gentu je jednou ze dvou evropských továren společnosti Volvo Cars a vozy Volvo se v ní vyrábějí již od roku 1965. V současné době zaměstnává kolem 5 000 lidí. Aktuálně se gentská továrna soustředí na výrobu Volva XC40. V Gentu se vyrábějí také hatchbacky Volvo V40 a V40 Cross Country a sedan S60, přičemž se zde zanedlouho začne vyrábět nové pětidveřové kombi Volvo V60.

Kromě 30 % akcií společnosti Lynk & Co vlastněných automobilkou Volvo vlastní 50 % akcií automobilka Geely Auto, zatímco koncern Zhejiang Geely Holding vlastní 20 %.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru