Scuderia Praha vstoupila úspěšně do nové sezóny Ferrari Challenge

První závod evropské série Ferrari Challenge ročníku 2018 se uskutečnil během uplynulého víkendu v italském Mugellu.  Tradiční italský okruh přivítal týmy a jezdce typickou modrou oblohou, ale obě kvalifikace probíhaly při teplotách těsně nad nulou a bylo potřebné věnovat dostatek času zahřátí pneumatik.

mugello2018-1

Po delší odmlce se za volant závodního Ferrari v českém týmu Scuderia Praha vrátil slovenský jezdec Ján Daniš, který je přihlášen mezi amatéry v divizi Trofeo Pirelli. Již sobotní výsledky napověděly, jaký  potenciál může mít nové Ferrari 488 Challenge s Jánem Danišem za volantem. Ranní kvalifikace přinesla celkové 10. místo na startovním roštu v prvním závodě. V odpoledním závodě se Jánovi podařilo probojovat až na 7. místo v absolutním pořadí, mezi amatéry však skončil na skvělém 2. místě!

mugello2018-2

Nedělní kvalifikace proběhla po změně času na letní při spíše „zimní“ teplotě vzduchu 3°C.  To však nezabránilo Jánovi vylepšit výsledek z předešlého dne – skvělé kvalifikační kolo jej posunulo na 6. pozici v absolutním pořadí, které současně znamenalo 1. místo mezi amatéry! Závod poskytl napínavou podívanou, jelo s opravdu ostře, Jánovi se ale podařilo vyhnout se kolizím v prvních třech kolech a soustředěnou jízdou se dostal až na 5. místo v celkovém pořadí. V druhé části závodu jej začal stahovat Brit Froggatt, pozici se Jánovi podařilo uhájit, a to znamenalo 1. místo mezi amatéry.

mugello2018-4

Ján Daniš tak nakonec z Mugella odjížděl maximálně spokojený – nejen se dvěma poháry, ale hlavně jako průběžný leader klasifikace  amatérů v Trofeo Pirelli.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru