Subaru WRX STI Final Edition – loučení s Evropou

Snad je toto loučení dočasné a nikoli nenávratné. Stále se nechce věřit, že by se Subaru na evropský trh nevrátilo s legendárním modelem, které mu pomohlo postavit jméno nejen na zdejším trhu. Musíme doufat, že populární „estéíčko“ do Evropy opět dorazí, i když třeba s některým z alternativních pohonů. 

Subaru WRXSTI 2018

Současná generace Subaru WRX STI však v Evropě končí a jako stylové rozloučení bude k dispozici speciální provedení Final Edition. Počet je však omezen pouze na 15 vozů pro celou Českou republiku, přičemž průměrný roční prodej se pohybuje kolem 60 vozů.

Vizuálním pojetím se Subaru WRX STI Final Edition vrací ke kořenům. K dispozici je s modrým lakem WR Blue v kombinaci se zlatými 19palcovými koly. Třmeny velkých brzd Brembo mají tovární stříbrné lakování a unikátní je také mřížka chladiče s originální STI barvou Cherry Red. Zvenku jsou zřetelné také přední, boční a zadní spoilery, nebo orámování koncovek výfuku.

Uvnitř na majitele rozlučkové edice čeká volant s Alcantarou, který měla i speciální edice S208 pro japonský trh, nebo doplňky opět v červené barvě Cherry Red. Výroba bude probíhat pouze v květnu a počítá se s jediným kusem pro každého dealera Subaru v Česku. Celkem bude k dispozici 15 kusů s doporučenou cenou 1 380 000 Kč a
příjezd vozů do ČR se očekává nejpozději v srpnu 2018.

Postupný doprodej Subaru WRX STI je důsledkem příchodu nových emisních norem v Evropské unii. Souběžně s prodejem Final Edition budou u dealerů značky k dispozici i standardní vozy modelového roku 2018 až do jejich úplného vyprodání.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru