V Ženevě představen třídvéřový Range Rover SV Coupé

Téměř před padesáti lety stvořila automobilka Land Rover představením modelu Range Rover segment luxusních SUV. Nyní celosvětově prvním velkým luxusním SUV/kupé opět zakládá novou kategorii. Na ženevském autosalonu se představuje limitovaná edice třídveřového Range Roveru SV Coupé.

Range rover sv coupé2

Vůz nabízí atraktivní karoserii kombinovanou s luxusním interiérem nové generace a s vynikajícími schopnostmi v terénu typickými pro Range Rover. Divize SVO ručně sestaví maximálně 999 exemplářů, které zamíří za zákazníky po celém světě.

Plovoucí střecha, boční profil a klesající záď jsou jasně rozpoznatelným DNA modelu Range Rover. Čistota linií Range Roveru SV Coupé je doplněna o elegantní elektricky ovládané a bezrámové dveře a panoramatické střešní okno.

Zájemci o SV Coupé si mohou vybrat ze čtyř dvoubarevných variant interiéru s rozdílným odstínem pro přední a zadní řadu sedadel, nebo mají k dispozici mnoho jednobarevných interiérů. Obě varianty lze kombinovat s třemi verzemi dřevěné dýhy. Novinkou v modelové řadě Range Rover je provedení Nautica pečlivě kombinující tradiční řemeslné zpracování s novými technologiemi, které spojuje ořechové a javorové dřevo.

SV Coupé je s maximální rychlostí 266 km/h historicky vůbec nejrychlejší Range Rover. Vůz je poháněn kompresorem přeplňovaným osmiválcem o objemu 5,0 l. Maximální výkon 565 koní dělá z této jednotky nejsilnější motor, jaký kdy byl do modelu Range Rover nasazen. SV Coupé zvládne zrychlení z nuly na 100 km/h pouze za 5,3 sekundy.

Ve srovnání s klasickým Range Roverem je podvozek naladěn více sportovně a zároveň nabízí o osm milimetrů nižší světlou výšku. Navíc SV Coupé neztratilo nic z terénních schopností řady Range Rover, včetně brodivosti 900 mm a možnosti odtáhnout až 3,5 tuny těžký přívěs.

Prodej Range Roveru SV Coupé odstartuje ke konci letošního roku. Cena vozu v České republice začíná na 7 647 563 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru