CUPRA e-Racer: světová premiéra 100% elektrického závoďáku

Několik dní po oficiální prezentaci v Barceloně se značka CUPRA představila na autosalonu v Ženevě. Značka se  chystá vstoupit do světa motoristického sportu. Proto převezme veškerou práci, vykonávanou dosud divizí SEAT Sport. 

CUPRA-e-Racer_009_small

CUPRA e-Racer je závodním vozem se 100% elektrickým pohonem. Jeho základem je Cup Racer se spalovacím motorem. Vůz je nejen mnohem čistější a ekologičtější, ale také výrazně tišší. Využívá téměř veškerou dodávanou energii, zatímco spalovací motor využívá v nejlepším případě maximálně 30 % energie, obsažené v palivu. Ve fázích brzdění a zpomalování probíhá navíc rekuperace, tedy zpětné získávání kinetické energie pro pozdější použití k pohonu. Elektromobil poskytuje maximální točivý moment v okamžiku sešlápnutí pedálu plynu, takže nabízí lepší zrychlení. Není zapotřebí ani převodovka. Je skutečným závodním vozem, který poskytuje trvalý výkon 300 kW a nejvyšší výkon až 500 kW.

CUPRA e-Racer se v průběhu roku 2018 představí na vybraných akcích. Se závody cestovních vozů s čistě elektrickým pohonem se počítá od roku 2019.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru