Začíná Motosalon v Brně

Ve dnech 8.–11. března 2018 se představí návštěvníkům veletrh Motosalon na brněnském výstavišti. Na své si přijdou nejen milovníci pohodlných strojů pro dlouhé cesty, ale i jezdci preferující jednoduchost nebo ekologii. Příznivcům rychlé jízdy předvede sílu ostrý okruhový speciál. Ke svému 95. výročí BMW Motorrad Česká republika představilo limitovanou edici roadsteru s jedinečným designem, která bude určena pouze pro český trh.

P90296322_lowRes_bmw-motorrad-at-moto

Mezi nejočekávanější novinky BMW pro letošní rok, které se v Brně představí, patří zejména dvojice menších cestovních endur s označením GS. Navzdory jejich odlišnému názvu mají F 750 GS a F 850 GS stejný objem svého nového dvouválcového motoru. První z modelů však nabízí výkon 57 kW/77 k a maximální rychlost 190 km/h, zatímco druhý dokonce 70 kW/95 k a maximální rychlost přesahující 200 km/h. Změn doznal i design obou modelů. Nádrž se nově přesunula zpod sedla až před řidiče a výfuk byl přesunut na pravou stranu.

Pohodlí na dlouhé cesty.
BMW mezi novinkami představuje také luxusní cestovní model K 1600 Grand America s šestiválcovým motorem o výkonu 118 kW/160 k. Umístění stupaček umožňuje řidiči zaujmout pohodlnou pozici a nabízí skvělý komfort. Je rovněž vybaven horním kufrem, navrženým speciálně pro dlouhé cestování a doplněným dvěma bočními kufry, jež dodávají stroji charakteristický tvar. Vedle nadstandardní kapacity úložných prostor motocykl disponuje vyhřívanými rukojeťmi řídítek, systémem pro automatické udržování rychlosti, vysokým větrným štítem, adaptivním svícením do zatáček či asistentem rozjezdu do kopce.

Okruhový predátor.
Pro nadšence okruhových jízd představuje BMW čistokrevný závodní motocykl HP4 Race, určený pro extrémní rychlostní výkony. Motor závodního speciálu produkuje 158 kW/215 k při provozní hmotnosti pouhých 171 kilogramů, dosažené díky karbonovému rámu. Stroj nabízí nejmodernější technická řešení, a to v počtu pouhých 750 exemplářů, o jejichž ruční výrobu se postará specializovaný tým. Vedle úžasných jízdních zážitků proto motocykl nabízí i potenciál stát se hodnotným sběratelským kouskem.

Do města bez hluku a emisí.
BMW uvádí také elektrický maxiskútr C evolution se zcela unikátním vzhledem, dojezdem až 160 kilometrů a výkonem 35 kW/48 k. K dispozici je i ve variantě s nižší kapacitou akumulátoru, díky které pro řízení skútru postačí řidičské oprávnění na osobní automobil. Elektromotor skútru dává okamžitě k dispozici maximální točivý moment 72 Nm bez jakékoliv prodlevy. Nabízí také čtyři různé jízdní režimy a inteligentní rekuperaci energie při brzdění a akceleraci. Na pohled skútr zaujme moderním designem a samozřejmě i absencí výfuku.

Stylová oslava jubilea.
Při příležitosti 95. výročí vzniku BMW Motorrad představilo BMW Motorrad Česká republika limitovanou edici motocyklu R nineT Pure, který svým vzhledem odkazuje na klasický design roadsterů z éry 70. a 80. let. Ten zdůrazňuje především kruhovým světlometem s chromovaným rámečkem a kulatým tachometrem. Motocykl se zdvihovým objemem 1170 cm3 se pyšní také jedinečným lakem z dílny renomované skupiny Joker’s Skills.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru