Letos uvidíme Lexus LC na Nürburgringu

Soutěžní tým TOYOTA GAZOO Racing oznámil, že Lexus LC bude nasazen do 46. ročníku vytrvalostního závodu 24 hodin Nürburgringu pořádaného v Německu v termínu 12. – 13. května 2018.

lexus lc na nurburgring

Každoroční závod na německém Nürburgringu je dle mnohých nejnáročnějším sportovním okruhem světa. V letošním roce se uskuteční již 46. ročník. V letošním roce se TOYOTA GAZOO Racing účastní závodu již 12. rokem v řadě (od r. 2007), a to s nasazením závodních vozů postavených vlastními zaměstnanci Toyota a týmu složeného z mechaniků a konstruktérů této automobilky.

V roce 2018 se vůbec poprvé zúčastní i model Lexus LC. Tento vůz, který mechanici a konstruktéři Toyoty upravili v souladu se závodními specifikacemi, využívá technologie určené i pro budoucí sériová vozidla, včetně sportovních.

Do závodu nastoupí čtyři jezdci, Takeši Tsuchija jako vedoucí jezdec, společně se třemi mladými kolegy, kterými jsou Takamitsu Matsui, Naoya Gamo a Yuiči Nakajama.

Lexus LC v rámci německého závodu ukáže novinky určené pro budoucí sériově vyráběné vozy. Patří mezi ně nové technologie konstrukce karoserie (snížení hmotnosti, zvýšení tuhosti), technologie na podporu řízení (zlepšení výhledu), vylepšení aerodynamiky, vývoj motoru (zvýšení výkonu díky nižšímu tření, snížení spotřeby paliva), nebo technologie odpružení (snížení hmotnosti, zvýšení tuhosti, lepší odezva).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru