Dva rekordy za driftování pro BMW M5

Nové BMW M5 vytvořilo zápis do GUINNESSOVY KNIHY REKORDŮ v délce driftu bez přerušení osm hodin a také za nejdelší drift s dvojicí vozů.

P90290126_lowRes_bmw-m5-drift-refueli

Dne 11. prosince 2017 instruktor Johan Schwartz ujel v nepřetržitém driftu na kluzné ploše centra BMW Performance ve městě Greer v Jižní Karolíně (USA) v novém BMW M5 374,2 kilometru. Tím se zapsal do GUINNESSOVY KNIHY REKORDŮ za nejdelší drift během osmi hodin. Schwartz tak překonal svůj předchozí rekord, který ve stejné disciplíně činil 230,1 kilometru.

Aby mohl automobil jet řízeným smykem podle regulí nepřetržitě po dobu osmi hodin, musel být vybaven speciálním systémem pro doplnění paliva, který vyvinulo BMW ve spojení se společností Detroit Speed sídlící v Severní Karolíně. Systém umožnil doplnění paliva podobným způsobem, jako je to možné u stíhacích letounů za letu. V tomto případě probíhalo doplnění ručně z druhého driftovacího BMW M5, za jehož volantem seděl hlavní instruktor BMW Performance centra Matt Mullins. Mullins rychlost svého driftujícího BMW M5 přizpůsobil rychlosti Schwartzova vozu a následně Matt Butts ze společnosti Detroit Speed provedl samotné doplnění paliva tak, že se bezpečně přivázaný vyklonil ze zadního okénka druhého vozu a nasadil plnicí pistoli do speciálního otvoru v bočním zadním okně vozu, který si jel pro rekord.

P90290128_lowRes_bmw-m5-drift-refueli

Druhý zápis patřil nejdelšímu tandemovému driftu během jedné hodiny na mokrém povrchu: Schwartz a Mullins driftovali společně v těsném sledu jednu hodinu a urazili celkovou vzdálenost 79,3 kilometru.

P90290129_lowRes_bmw-m5-drift-refueli



Facebook

Nejčtenější

Nahoru