Hyundai NEXO – propojí vaši domácnost s internetem věcí

Nový vůz Hyundai s pohonem na elektřinu z vodíkových palivových článků se jmenuje NEXO. Novinka nabídne ty nejpokročilejší asistenční a bezpečnostní systémy a má být vlajkovou lodí technologicky pokročilých vozů Hyundai. Automobilka hodlá do roku 2025 uvést na světové trhy celkem 18 ekologicky šetrných automobilů.

Hyundai_Nexo_1

Nové SUV nese název NEXO a do současné ekologické mobility přináší několik převratných novinek. Automobilka představila několik zásadních vylepšení v oblasti systému autonomního řízení nebo například možnosti propojení vozu s domácností prostřednictvím technologií internetu věcí (Internet of Things – IOT). K dalším novinkám patří inteligentní hlasové ovládání funkcí vozu či monitoring míry stresu a životních funkcí řidiče a schopnost vozu adekvátně na ni reagovat.

Druhá generace komerčních palivových článků bude k dispozici na vybraných trzích již od počátku roku 2018. Ve srovnání s předchozími modely Fuel Cell má NEXO odhadovaný dojezd cca 800 km. Současně se u novinky zvýšilo zrychlení a celkový výkon.

Testování modelu NEXO prokázalo jeho použitelnost i v extrémních klimatických podmínkách. I v teplotách -30 stupňů Celsia, je vůz schopen startovat během 30 vteřin. Díky špičkové technologii chlazení fungují palivové články velmi dobře i při venkovních teplotách dosahujících 50 stupňů.

Vůbec poprvé má model s vodíkovými články vlastní design a uspořádání, které přináší několik výhod:

  • Menší hmotnost
  • Zlepšený poměr výkonu k hmotnosti
  • Rychlejší zrychlení z 0 na 100 km/h než předchozí model ix35 Fuel Cell a Tucson FCEV
  • Prostornější interiér
  • Baterie v zavazadlovém prostoru
  • Vylepšené uspořádání systému palivových článků

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru