Má Lexus LC tryskové turbíny místo kol?

Lexus LC vypadá sám o sobě impozantně, za což ostatně získal již řadu ocenění. Kalifornské firmě Forgiato se ovšem podařilo dodat kupé japonské značky výjimečný vzhled.

lexus_lc_500_forgiato

Stylisté ze společnosti Forgiato nahradili tovární hliníková kola perleťově bílého Lexusu LC 500 designerskými koly Tecnica Tec 3.3. Obrovské 24palcové disky z lehkých slitin mají 20 loukotí z kartáčované oceli nezvyklého tvaru, takže kola připomínají turbíny tryskových motorů.

Tato podobnost není od věci, vezmeme-li v úvahu úctyhodný výkon, jímž se LC 500 může pochlubit. Ten činí 477 koní dřímajících v pětilitrovém atmosférickém motoru V8.

Pokud by se někomu více zamlouvala kola s jiným vzorem, může si je ve společnosti Forgiato jednoduše vytvořit, a to pomocí internetového konfigurátoru. Losangeleská firma produkuje také designové mřížky chladiče pro různé modely vozů či atypické volanty.

Svižné a dynamické kupé značky Lexus, které je v prodeji od letošního roku, představuje sériovou podobu koncepčního modelu LF-LC, jenž před pěti lety nadchl návštěvníky autosalonu v Detroitu. Odezva Lexus povzbudila k tomu, aby vytvořil sériový vůz.

Loňská premiéra LC pak vyvolala ještě větší senzaci než debut původní předlohy, protože díky spolupráci inženýrů a designérů se podařilo zachovat výjimečný charakter, kterým koncepční model upoutal velkou pozornost.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru