Harley-Davidson Sport Glide – novinka pro 2018

Jako novinka pro modelový rok 2018 přijíždí Harley-Davidson Sport Glide. Tovární custom pro všechny druhy provozu – výlety, dojíždění či dlouhé cesty. Přestože má klasické rysy řady Harley-Davidson Touring, model Sport Glide razí svůj vlastní kompaktní a moderní styl. Je to devátý model vycházející z úplně nové platformy Harley-Davidson Softail a zatím poslední z řady 100 přelomových motocyklů, které Harley-Davidson plánuje uvést na trh do roku 2027.

 MY18.5 Campaign Imagery. INTERNATIONAL ONLY

Agresivní tovární custom-cruiser vybavený snímatelnou kapotáží a bočními kufry se hodí na dlouhé cesty, výlety i každodenní dojíždění. Nový odlehčený podvozek Softail se zvýšenou pevností zaručuje modelu Sport Glide obratnost a dobré jízdní vlastnosti. Pohonná jednotka V-Twin Milwaukee-Eight 107, pevně ukotvená v rámu, posílá na zadní kolo přívaly síly a nabízí zrychlení.

Kapotáž modelu Sport Glide je tvarovaná tak, aby odkláněla vítr od hrudníku jezdce a nechávala hlavu v ničím nerušeném proudu vzduchu. Kapotáž je připevněná k trubkám přední vidlice pomocí snadno odepínatelných svorek, které umožňují rychlé a jednoduché nasazení a sejmutí. Jezdci, kteří vyžadují ještě lepší ochranu před větrem, mohou vyměnit standardní 1,5palcový štít za vyšší 5,5palcový zatmavený štít Light Smoke Windshield.

Nové pevné (a uzamykatelné) boční kufry mají protažený design. Snadno se do nich nakládají a vykládají zavazadla a lze je otevřít jednou rukou i ze sedla stroje. Jejich plynulé otevírání podporují tlumicí prvky. Boční kufry lze také během pár sekund sejmout díky vnitřnímu upínacímu mechanismu. Na bocích motocyklu zůstanou jen sotva postřehnutelné úchyty. Celková kapacita obou bočních kufrů je 25,5 litrů.

Široké sedlo a dopředu vysunuté nožní ovládací prvky přispívají k optimálnímu posezu, který bude vyhovovat jezdcům všech typů postavy. Výška sedla je 652,7 mm nad zemí. LED světlomet Daymaker využívá kruh LED osvětlovacích prvků a ladí s jasným LED zadním světlem (a zadními LED směrovkami). Do standardní výbavy patří nabíjecí port USB, bezklíčové zapalování a bezpečnostní systém Harley-Davidson Smart Security System.

Nová 43mm obrácená vidlice zpevnila vedení předního kola a využívá jednoduchý kazetový systém odpružení, který podporuje přesné ovládání, stabilitu a jistotu při brzdění – kterou ještě zesiluje standardně osazený systém ABS. Model Sport Glide má nová litá kola Mantis, 18palcové vepředu a 16palcové vzadu, obutá do pneumatik Michelin Scorcher 31.

MY18.5 Campaign Imagery

Tento motocykl také používá nový systém zadního odpružení typu monoshock používaný řadou Softail s hydraulickým nastavením předpětí zadního odpružení, které se ovládá pomocí vysunutého otočného regulátoru pod pravým bočním krytem. Díky tomu lze snadno upravit nastavení podvozku podle hmotnosti zavazadel či spolujezdce a zajistit optimální výkon odpružení a geometrii řízení.

Temně černý motor Milwaukee-Eight 107 posouvá výkon a vlastnosti cruiserů Harley-Davidson na novou úroveň. Systém s dvojitou vyvažovací hřídelí je vyladěn tak, aby eliminoval primární vibrace při volnoběžných otáčkách a současně k jezdci nechával proniknout dostatečně intenzivní projevy motoru ve vyšších rychlostech. Motor je pevně ukotvený v rámu, což dále zesiluje jeho tuhost a podporuje sepětí jezdce s pohonnou jednotkou.

Cílené olejové chlazení nejexponovanějších oblastí hlav válců ještě více zvyšuje pohodlí jezdce a spolujezdce. Výfukový systém 2-1 se zkosenými svody a černou koncovkou výfuku přispívají ke sportovnímu výrazu a umožňují větší náklony v zatáčkách. Díky elektronickému ovládání škrticí klapky plynu je součástí standardní výbavy také tempomat.

Model Sport Glide bude v nabídce ve třech barvách: Černá Vivid Black, temně rudá Twisted Cherry a stříbrná Silver Fortune.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru