Centrum terénních vozů slaví dvouleté výročí, prodeje vzrostly o 50 %

Když se před dvěma lety otevřelo první Centrum SUV & terénních vozů v Praze, zaplnil tím prodejce ojetých vozů mezeru na trhu a hlad po vozech SUV.  Za prvních deset měsíců letošního roku se v centru prodalo o 26,5 % více ojetých SUV než za stejnou dobu v roce 2016 a o 50,6 % více SUV než za stejné období v roce 2015. Více než třetina vozů se prodá v Praze a téměř jedna čtvrtina z nich je zánovních.

Jeep_Wrangler

Na konci října roku 2015 zprovoznila společnost AAA AUTO International v Praze unikátní centrum, kde si zákazníci mají možnost vybírat ze široké nabídky 600 SUV a offroad vozů, a to na ploše o celkové výměře 3 785 m2. Ještě téhož roku společnost zprovoznila i druhé centrum v Brně a vloni v Jihlavě.

Za dva roky zaznamenal segment SUV a off-roadů výrazný růst jak v prodejích nových, tak ojetých vozů. Průměrné měsíční prodeje SUV v síti AAA AUTO díky tomu vzrostly o 49,5 %. Téměř každé čtvrté prodané SUV je zánovní, tedy ve stáří do 3 let a s nájezdem do 30 000 kilometrů. Přes 35 % všech ojetých SUV v AAA AUTO se prodá právě v pražském specializovaném centru.

Jednoznačně nejoblíbenější značkou mezi SUV jsou vozy Hyundai, které co do počtu modelů vévodí statistikám již tři roky. V letech 2015 a 2016 si druhé místo držel rovněž korejský výrobce vozů Kia. S nástupem modelu Kodiaq se na druhé místo letos probojovala tuzemská Škoda. Třetí příčku si po všechny tři roky drží tovární značka Nissan. Mezi tři nejoblíbenější modely patří Škoda Yeti, Kia Sportage a Hyundai ix35:

2015 2016 2017
1 Škoda Yeti KIA Sportage Škoda Yeti
2 KIA Sportage Škoda Yeti KIA Sportage
3 Hyundai ix35 Hyundai ix35 Hyundai ix35
4 Nissan Qashqai Nissan Qashqai Dacia Duster
5 Hyundai Santa Fe Dacia Duster VW Tiguan
6 Honda CRV Hyundai Santa Fe Hyundai Santa Fe
7 Mitsubishi ASX VW Tiguan Nissan Qashqai
8 Dacia Duster Mitsubishi ASX Nissan Juke
9 Hyundai Tucson Honda CRV Hyundai Tucson
10 VW Tiguan VW Touareg Honda CRV

Oblíbeným palivem u SUV vozů prodaných v AAA AUTO je trvale diesel, který se po dobu necelých tří uplynulých let drží průměrně na 59,4 %. Stejnou preferenční stabilitu si zachovává u zákazníků manuální převodovka. Ta si za stejné období zachovává průměrnou hodnotu 69,9 %. Statistika ukazuje, že SUV si nepořizují lidé jen do terénu, ale běžně i do města kvůli komfortu a bezpečí. Mezi tři nejoblíbenější barvy patří černá (21,9 %), stříbrno-šedá (18,5 %) a bílá (18,2 %).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru