Autonomní vůz od Nissanu je v ulicích Tokia

Nissan dnes na veřejných komunikacích Tokia předvedl svůj prototyp nejmodernější technologie autonomního řízení, která je plánována do běžného provozu v roce 2020.

Nissan tests fully autonomous prototype technology on streets of Tokyo

Společnost Nissan Motor Co. Ltd. testovala novou generaci technologie Pro PILOT v upraveném sportovním sedanu Infiniti Q50. Technologie umožňuje vozidlu autonomní ovládání v městském provozu a na dálnici a je aktivní od chvíle, kdy řidič zvolí destinaci ze svého navigačního systému, až do příjezdu na požadované místo.

Umělá inteligence prototypu přebírá informace od 12 sonarů, 12 kamer, 9 radarů milimetrových vln, 6 laserových skenerů a mapy ve vysokém rozlišení, ze kterých analyzuje komplexní scénáře v reálném čase, a dokáže vozidlo bez potíží provést náročnými situacemi ve městě, jako jsou rušné křižovatky. Tyto hardwarové novinky společně s novějším softwarem umožňují také hladké řešení překážek v provozu a nabízí pro klid pasažérů pocit jízdy jako se skutečným řidičem.

Nissan tests fully autonomous prototype technology on streets of Tokyo

Dnešek probíhá v návaznosti na nedávné představení nového Nissanu Leaf neprodukujícího žádné emise a vybaveného technologií ProPILOT, která umožňuje autonomní řízení na dálnici v jednom pruhu. Tato technologie se v roce 2018 rozšíří o model Qashqai.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru