V Amsterodamu startuje služba sdílení elektrovozidel

V Amsterodamu byla spustěna první služba sdílení vozidel s čistě elektrickým pohonem. Flotila stovky modelů Hyundai Ioniq Electric tak rozšiřuje nabídku ekologické dopravy pro občany a návštěvníky nizozemské metropole. Na základě tzv. plovoucí koncepce si mohou zákazníci vozy půjčovat a vracet kdekoliv v Amsterdamu a jeho okolí. 

Hyundai IONIQ Car Sharing Amsterdam

Holandská krajina bez hor, mírné klima a relativně krátké vzdálenosti stejně jako pomalé cestovní rychlosti poskytují ideální podmínky pro použití alternativních pohonných jednotek. Model Ioniq Electric nabízí vynikající dojezd až 280 km na jedno nabití. Díky tzv. plovoucí koncepci tak mají zákazníci možnost cestovat v podstatě po celém území Nizozemska. Amsterdam-Rotterdam (jednosměrná vzdálenost 80 km), Amsterdam-Nijmegen (120 km) nebo Amsterdam-Eindhoven (125 km) jsou všechno vzdálenosti, které lze pokrýt na jedno nabití. Bez ohledu na to, kam zákazníci jedou, auto musí být vždy vráceno v Amsterdamu.

Registrace pro službu sdílení vozidel trvá jen několik minut a může být odeslána prostřednictvím aplikace pro sdílení aut, která je k dispozici jak pro Apple tak i v GooglePlay. Osobní údaje, informace o platbě a oskenovaný řidičský průkaz mohou být odeslány prostřednictvím běžných digitálních kanálů. S pomocí aplikace mohou zákazníci snadno najít i nejbližší volné vozidlo. Mohou si ho také rezervovat. Vozy mohou být vybaveny i mobilní rychlo-nabíječkou umožňující nabíjení vozů vzájemně mezi sebou.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru