Začala výstava Autoshow 2017

Jediný český plnohodnotný autosalón otevřel své brány v Praze již po dvacáté, po čtvrté pak v novém konceptu, kterým je přítomnost více než čtyř desítek automobilových značek a stánků v jednotném konceptu.

Autoshow

Ohromující je počet českých premiér a novinek, které přijíždějí či teprve přijedou k českým motoristům. Ve dnech 5. až 8. října tak jsou jako obvykle v celém areálu výstaviště v Holešovicích k vidění stovky osobních i užitkových vozidel. Venkovní plocha je zasvěcena užitkovým vozům, parkovišti několika desítek vozů určených k testovacím jízdám a spolu s dolní částí areálu i přestavbám a tuningu i dalšímu doprovodnému programu. Hlavní dějství včetně premiér a představení novinek se však odehraje v Průmyslovém paláci.

Z domácí produkce se objeví na scéně zcela poprvé tolik očekávaný model Karoq. Značka Hyundai přivezla z Nošovic hned několik verzí nového modelu i30 včetně praktické verze kombi. Dalšími novinkami evropské provenience jsou například Ford Fiesta, Jaguar XF Sportbrake, Maserati Ghibli a GT, Opel Grandland X, Range Rover Velar, Renault Koleos, Seat Arona, Volkswagen Arteon, či Volvo XC60.

Ze Spojených států zamířilo na pražský autosalón hned několik novinek. Předně Cadillac CT6 a XT5 a již legendární Corvette ve verzi Grand Sport. Z Asie se na Autoshow Praha 2017 objeví nová korejská Kia Stinger a Kia Stonic, z Japonska pak rovněž několik modelů. Přepracované sportovní Subaru WRX STI doplní Subaru Levorg modelového ročníku 2018. V neposlední řadě je novinkou i nová Suzuki Swift. Součástí vnitřní expozice je prezentace mopedových aut (malých aut a mikro vozidel), která zaujmou zejména mladé začínající řidiče již od 15 roků.

Důležitou součástí Autoshow je bohatý doprovodný program provázející všechny čtyři výstavní dny. V pátek, sobotu a neděli se uskuteční testovací jízdy zhruba se třemi desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost otestovat například též elektromobil Tesla.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru