Budeme jezdit na tichých pneumatikách?

Goodyear nabízí klidnější jízdu díky nové řadě zimních pneumatik s technologií SoundComfort. Tato technologie snižuje hluk v interiéru v průměru až o 50 % (- 4 dbA).

Technologie SoundComfort

Goodyear představil novou řadu zimních pneumatik vybavených technologií SoundComfort. Po úspěšném zavedení této technologie pro snižování hluku do řady letních pneumatik nyní společnost umožňuje, aby si zákazníci vybírali s technologií SoundComfort i pneumatiky zimní.

Čím tišší jízda, tím pohodlnější. Na hlučnosti v interiéru vozidla se ovšem podílí celá řada vlivů: vítr, rychlost jízdy, podmínky na silnici, hluk motoru a konstrukce vozu a samozřejmě také pneumatiky. A v úsilí o snížení hluku v kabině mají právě pneumatiky ve srovnání s jinými konstrukčními řešeními, například systémem odpružení, největší potenciál, a to jak kvůli ceně, tak i hmotnosti.

Jedním z hlavních zdrojů hluku pneumatik je rezonance prostor uvnitř pneumatiky, která vzniká vibrací vzduchu uvnitř pneumatiky a přenáší se do konstrukce vozidla. Technologie SoundComfort značky Goodyear působí tak, že omezuje rezonanci vzduchu přímo v pneumatikách.

Goodyear vybavuje vnitřní povrch pneumatiky dílem polyuretanové pěny. Vrstva pokročilé pěny s otevřenými buňkami snižuje vibrace vzduchu a vytváří tak příjemné prostředí pro řidiče a cestující. Technologie SoundComfort dokáže bez jakéhokoli omezení jízdního výkonu snížit hluk v kabině ve srovnání s běžnými pneumatikami až o polovinu.

Pěna je tak lehká, že nemá žádný vliv na kilometrový proběh, valivý odpor či rychlost vozidla.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru