Citroën nabízí šrotovné

Značka Citroën přichází na český trh s ojedinělou nabídkou, která má svou výhodností převýšit tradiční akční ceny či prémie za výkup ojetých vozů protiúčtem. Díky šrotovnému od Citroënu totiž u vybraných nových modelů této značky získá zákazník slevu až 120 000 Kč. Francouzská značka chce touto aktivitou pomoci zvrátit nepříznivý trend stárnutí českého vozového parku, který aktuálně činí 15 let, a jít tak ostatním příkladem.

Citroën C3 

Český vozový park stárne čím dál víc. Podle aktuálních statistik Svazu dovozců automobilů za první pololetí 2017 je průměrné stáří českého vozového parku už 15 let, čímž se Česká republika v tomto parametru řadí mezi nejhorší státy Evropské unie. Tento problém je sice dlouhodobě známý, bohužel jej však v Česku koncepčně nikdo neřeší.

Různá zvýhodnění při odevzdání dosluhujícího či ojetého vozu jsou u českých prodejců poměrně bežná, ale výhoda pro zákazníka se pohybuje v řádech nižších desítek korun. Šrotovné od Citroënu je výrazně vyšší a činí koupi nového vozu opravdu dostupnější. Za příklad může posloužit v tuzemsku velmi oblíbený model Citroën Berlingo, který je ve verzi SHINE 1.6 BlueHDi 100 s manuální převodovkou díky šrotovnému od Citroënu zvýhodněn o 120 000 Kč. Zákazník tak  zaplatí za nové dieselové berlingo oproti původní ceníkové ceně 524 800 Kč pouze 404 800 Kč.

Výrazně zvýhodněny jsou díky šrotovnému od Citroënu samozřejmě i další modely francouzské značky vyjma modelových řad C5 a Spacetourer. Tato akce startuje 1. září a potrvá do 31. prosince 2017. V rámci šrotovného se Citroën zaměří na nejstarší vozy našich silnic, které splňují pouze emisní normy EURO 1 až EURO 3. Vykupovány ale budou vozy všech značek jakéhokoliv stáří.

Akce se však nevztahuje výhradně na zmíněné staré automobily. Pokud zákazník přiveze svůj současný automobil, který je vhodný pro další prodej, nabídne mu za něj prodejce další peníze na protiúčet a zároveň i šrotovné. Zákazníkům, kteří nemají vůz na protiúčet nebo nechtějí svůj současný vůz vykoupit, nabídne značka Citroën ekologický bonus ve vyši 80% šrotovného.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru