BMW ukazuje koncept Z4

BMW Group využívá přehlídku Concours d’Elegance v Pebble Beach k představení nového vzrušujícího pojetí roadsteru značky BMW. BMW Concept Z4 – dynamický, progresivní a neodolatelný nositel zážitků – se vyznačuje agilními a kompaktními proporcemi, dynamickou siluetou a emocionálně přitažlivě tvarovanými plochami. Pozornost poutající designová studie nabízí pohled do budoucna na sériovou podobu automobilu, který se představí v průběhu příštího roku.

P90273625_lowRes_bmw-concept-z4-08-20

Sportovní a progresivní BMW Concept Z4 ztělesňuje vizi BMW Group na téma moderní roadster. BMW Concept Z4 přejímá tvary klasického roadsteru, mezi něž patří dlouhý rozvor, přikrčená a protáhlá silueta a kompaktní zadní část. Představuje je v sebevědomé podobě, doplněné o současný designový jazyk BMW. Dlouhá kapota motoru a krátké převisy zaručují, že řidič sedí blíže středu vozu, než tomu bylo u předchozích roadsterů BMW. To dává novým proporcím sportovní, agilní a na silnici zaměřený výraz. Obrys vozu se vyznačuje výrazným klínovitým profilem, který BMW Concept Z4 naplňuje dynamikou. Výrazná vyboulení, která se táhnou od kabiny směrem dozadu, elegantním způsobem suplují ochranné oblouky, chránící posádku při převrácení vozu a sportovním způsobem doplňující nízko posazenou siluetu zadní části vozu.

P90273626_lowRes_bmw-concept-z4-08-20

Zřetelně tvarovaný žraločí nos přední části vozu tvoří dramatické kontury, které pokračují i na bocích. Nový směr designového stylu BMW tu lze spatřit jen v několika křivkách tvořících čisté plochy, zatímco zbytek vozu je výrazně tvarován. Plochy a tvary proto vytvářejí extrémně moderní a emocionálně působící dojem. Velké vzduchové průduchy Air Breathers za předními koly působí jako součást obratně tvarovaných ploch boků (vypadají, jako by byly tvarovány vzduchem proudícím z těchto průduchů). Světlé a stínované plochy se rozvíjejí směrem dozadu, pak přecházejí ve svalnaté podběhy kol a vytvářejí celkově sportovní výraz. Nízko umístěné prahy s výrazným prohybem způsobují, že karoserie působí ještě nižším dojmem, a při pohledu z boku zvýrazňují přikrčený profil vozu.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru