Veteráni se sjedou do Kutné Hory

Nádherné automobilové veterány vyrobené do roku 1942 můžete v srpnu obdivovat v Kutné Hoře.V kouzelných kulisách středověkého města Kutná Hora se o víkendu 19. – 20. srpna odehraje IX. Veteran Rallye Kutná Hora 2017 a Srpnové hodování.

Veteran ralye 2015

Samotné město i okolní obce se zaplní předposlední prázdninový víkend nádhernými vozy vyrobenými do roku 1942 a jejich posádkami oblečenými do dobových kostýmů. Záštitu nad rallye převzal generální ředitel Národního technického muzea pan Karel Ksandr.

Jedním z taháků celého víkendu je tradiční sobotní a nedělní závod do vrchu Kaňk. Každý rok měří své síly několik desítek naleštěných krasavců. Protože jsou auta výkonově naprosto rozdílná, nevítězí nejrychlejší účastník. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna kola ve stejném čase. Každý den se pojedou dvě jízdy a porovnány budou všechny čtyři časy. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Krásou starých strojů i výpravných kostýmů se mohou pokochat i obyvatelé obcí v blízkosti Kutné Hory, protože ani letos nebude chybět „spanilá jízda“. Majitelé historických vozidel v sobotu pravidelně vyjíždějí po okolí města a při této příležitosti navštíví některé zajímavé místo. Tentokrát povede jejich cesta do půvabného města Kouřimi s množstvím jedinečných historických památek.

IX. Veteran Rallye Kutná Hora 2017 a Srpnové hodování přinášejí zábavu pro celou rodinu po celý víkend. Letos přijaly pozvání skupiny a interpreti jako Sto zvířat, Hudba Praha, Slapdash, Fast Food Orchestra, My3.avi, Jamaron nebo Jay Delver.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru