Rolls-Royce Phantom osmé generace přijíždí

Dnes budou stanovena další měřítka, jelikož přijíždí nový Phantom ve své již osmé generaci. Rolls-Royce se nesmířil s uvedením vozu, jenž je zcela soudobou designovou reinterpretací DNA modelu Phantom, ale způsobil revoluci mezi výrobci luxusních automobilů tím, že opustil zažité status quo sdílených platforem a postavil zcela novou luxusní limuzínu. S nově otevřenou kapitolou v historii značky Rolls-Royce nový Phantom ukazuje směr, jakým by se měl ubírat celosvětový luxusní průmysl.

P90270893_lowRes_new-phantom

Od chvíle, kdy sir Henry Royce v roce 1925 představil model Rolls-Royce Phantom, byl znalci označován jako „Nejlepší automobil světa“. V důsledku toho Phantom za posledních 92 let doprovázel některé z nejvýznamnějších a nejvlivnějších mužů a žen na světě při nejdůležitějších historických událostech.

Každý nový Phantom, který se poté objevil, titul „Nejlepšího automobilu světa“ úspěšně obhájil v důsledku neúnavného snažení automobilky Rolls-Royce o dokonalost, vizionářské inženýrství, estetickou pronikavost a hluboké pochopení pro to, co by mělo nejluxusnější zboží světa ztělesňovat.

P90270892_lowRes_new-phantom-front-3-

Co je to „Architecture of Luxury“?

Architecture of Luxury je celohliníkový prostorový rám, který se stane nedílnou součástí všech budoucích automobilů Rolls-Royce, novým Phantomem počínaje. Jako takový už žádný budoucí Rolls-Royce nebude tvořen samonosnou konstrukcí, jako tomu bývá v případě masových výrobců a některých masově vyráběných luxusních automobilů.

Jde o revoluční přístup v automobilovém průmyslu, jenž vychází z postavení značky Rolls-Royce jakožto výrobce luxusních automobilů. Zatímco většina výrobců je omezena na sdílení jednotlivých platforem v určitém segmentu s masovými značkami, například pro jejich SUV nebo GT modely, s čímž je spojené přijetí nepřijatelných kompromisů, bude Rolls-Royce při používání vlastní architektury nekompromisní a bude používat výhradně vlastní koncepci napříč celou modelovou paletou, bez ohledu na konkrétní segment.

Nová platforma byla navržena a zkonstruována od počátku tak, aby byla schopna vyhovět požadavkům na rozměry a hmotnost různých budoucích modelů Rolls-Royce, včetně těch s různými druhy motorů, pohonů a řídicích systémů. Tím umožní v budoucnu vznik nových modelů.

P90270894_lowRes_new-phantom-side-pro

Nová architektura je přibližně o třicet procent tužší než konstrukce Phantomu VII. Zvýšenou tuhost prostorového rámu doplňuje podvozek se vzduchovým odpružením a špičkovými řídicími systémy, nabízející bezkonkurenčně „pohodovou“ jízdu a ovladatelnost s optimálním tlumením nerovností.

Nová přední náprava s dvojitými příčnými rameny a pětiprvková zadní náprava přinášejí vysokou úroveň kontroly příčných i podélných náklonů karoserie a poskytují výtečnou agilitu a stabilitu. Kvalitě jízdy rovněž pomáhá systém řízení zadních kol, který přispívá k ničím nerušené jízdě bez ohledu na jízdní podmínky.

Jízda se tak díky nové lehké platformě a nejnovější generaci odpružení s udržováním světlé výšky výrazně zlepšila. Odpružení provádí každou sekundu miliony výpočtů a průběžně upravuje elektronicky řízené tlumiče v reakci na zrychlení kol a karoserie, pohyby volantu a informace z kamer. Kromě toho je vybaven dvojicí čelních kamer, které sledují povrch vozovky před vozem a do rychlosti 100 km/h proaktivně, tedy s předstihem, se upraví činnost podvozku pro nejkomfortnější charakteristiku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru