Sébastien Loeb ve službách všech značek PSA

Vytvoření PSA Motorsport sídlícího ve Versailles Satory a spojujícího Peugeot Sport, Citroën Racing a DS Performance oslaví v brzké době první výročí. Toto středisko nabízí díky rozmanitosti svých programů příležitosti jak z hlediska technických synergií, tak z automobilového hlediska sportu. Je to příležitost pro piloty jako Sébastien Loeb, aby mohli přecházet z jednoho programu do druhého, od jednoho volantu k druhému.

MEDIA LOEB

Sébastien Loeb, který zastupuje Peugeot Sport ve vytrvalostních rallye – kde v posledním Dakaru skončil na druhém místě – ale také na mistrovství světa v rallycrossu, bude v nadcházejících týdnech testovat vůz Citroën C3 WRC v soukromých testovacích jízdách na asfaltu. Bude tak mít možnost vyzkoušet si vůz ve verzi splňující předpisy WRC 2017, který je rychlejší a výkonnější než vozy, které mohl řídit během let v mistrovství světa v rallye. Pro Citroën Racing je to také příležitost získat cennou zpětnou vazbu o voze C3 WRC od zkušeného šampiona.
Loeb se tak opět objeví v červenobílých barvách, s nimiž začínal svou kariéru a s nimiž dosáhl obdivuhodných výsledků: 9 titulů mistra světa ve WRC, mimořádné rekordy, ale i úspěšné partnerství ve WTCC.

Rallye, okruhy, ale také vytrvalostní rallye, rallycross a závody do vrchu … všechny tyto kategorie Sébastien Loeb absolvoval se značkami skupiny PSA. V roce 2013 zdolal s vozem Peugeot 208 T16 Pikes Peak rekord v závodě do vrchu v Pikes Peak. Poté se opět v barvách Peugeot Sport pustil do vytrvalostních rallye a do mistrovství světa v rallycrossu, kde se v současné době drží na 4. místě v pořadí jezdců a získal pro tým 2. místo v pořadí týmů. V roce 2018 bude i nadále jeho nejvyšší prioritou Dakar, kde se opět objeví společně se svým věrným spojencem, monackým jezdcem Danielou Elenou.

VÝSLEDKY TÝMU PSA MOTORSPORT
3 vítězství v závodě 500 mil Indianapolis
13 titulů mistra světa v Poháru konstruktérů ve FIA WRC
9 vítězství v Dakaru
3 vítězství v Pikes Peak včetně rekordu
3 vítězství v závodě 24 hodin Le Mans
3 tituly mistra světa v Poháru konstruktérů ve FIA WTCC

VÝSLEDKY SÉBASTIENA LOEBA
9 titulů mistra světa v Poháru jezdců ve FIA WRC: 78 vítězství
2× 3. místo v mistrovství světa ve WTCC, 6 vítězství
1 vítězství ve WRX (5. místo v mistrovsví světa v roce 2016)
1 druhé místo v rallye Dakar 2017 s 5 etapovými vítězstvími
1 vítězství v Pikes Peak
1 vítězství v XGames
1 druhé místo v závodě 24 hodin Le Mans 2006



Facebook

Nejčtenější

Nahoru