Testování ostré verze Hyundai i30 N je v závěru

Automobilka Hyundai pokračuje v intenzivních testech sportovní verze nové generace modelu i30 s označením N. Po testech v zimních podmínkách ve Švédsku, kdy za volant usedl jezdec týmu Hyundai Motorsport Thierry Neuvill, má „enko“ za sebou další náročný program na silnicích ve Velké Británii.

Hyundai i30 N UK Road Testing

Hyundai uvede svůj první vysoce výkonný model na trh s označením a logem „N“. Jde o počáteční písmeno slova Namyang, globálního výzkumného a vývojového centra Hyundai Motor v Koreji, a zároveň také o první písmeno názvu Nürburgring, což je jedna z nejnáročnějších závodních tratí na světě a sídlo evropského testovacího centra automobilky. Logo „N“ navíc připomíná šikanu, a zdůrazňuje tak sportovní charakter vozu.

Ve Velké Británii byl prototyp i30 N testován na veřejných komunikacích. Inženýři a technici zde ladili a kontrolovali aktuální stav vývoje se zaměřením na adaptivní odpružení a různé režimy pohonu.

„Jsme stále blíž k finální vývojové fázi i30 N,“ řekl Albert Biermann. „Testování na silnici slouží k ověření, zda výkonnost našeho prvního vysoce výkonného automobilu Hyundai N splňuje požadavky našich budoucích zákazníků. Musíme se ujistit, že i na běžných a náročných silnicích, jako jsou například ve Velké Británii, je jízdní výkon vhodný pro každodenní použití.“

Koncem května se dva vozy Hyundai i30 N zúčastní 24hodinového závodu ADAC Zurich na Nürburgringu. Vybaveny jsou dvoulitrovým turbomotorem a šestistupňovou manuální převodovkou – tedy stejně jako bude sériový Hyundai  i30 N. Závod tak poskytne technikům více cenných informací o potřebných vylepšeních a dalším potenciálním zlepšení výkonu pro model i30 N před jeho uvedením na trh v letošním roce.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru