Audi R8 LMS zahajuje závodní sezónu

Dlouhá zimní přestávka je u konce a nová sezóny dostává zelenou. I.S.R. Racing se tento víkend účastní úvodního podniku Blancpain GT Series Sprint Cupu 2017 na okruhu v Missanu.

Test na Monze

Test na Monze

Po zimních testech v Le Castellet a Monze, kde se I.S.R. Racing prezentoval velice dobrými výkony, nadešel čas k prvnímu bodovanému měření sil v nové sezóně. Český tým tak vstupuje do své třetí sezóny, do níž nasadí dvě rychlá Audi R8 LMS s posádkami kategorie Pro.

Tovární pilot Audi Frank Stippler (GER) se bude snažit zúročit své bohaté zkušenosti a navázat na loňské výsledky za volantem se čtyřmi kruhy ve znaku. Závodit bude opět s vozem I.S.R. Racingu #74 a bude s v něm střídat s mladým Italem Kevinem Cecconem. Ceccon si odbude svůj debut v Blancpain GT Series po úspěšné kariéře ve formových sériích.

2017_paulricard_(1)

Audi R8 LMS #75 budou pilotovat Filip Salaquarda (CZE), který pojede v této sérii už svou šestou sezónu a není pro něho tedy ničím novým,  a Clemens Schmid (AUT), který v posledních letech patřil k nejlepším jezdcům Porsche 911 GT3 na Středním východě a dařilo se mu ve 24h v Dubaji, kde v roce 2015 skončil na stupních vítězů.

Závodní víkend v Missanu odstartují dva páteční volné tréninky, první v 15:25 a druhý při západu slunce v 19:30. Kvalifikace je na programu v sobotu ve 14:15 a bude následována fascinujícím nočním kvalifikačním závodem, který bude odstartován ve 20:40. V neděli pak přijde na řadu nejprve krátký warm up v 9:30 a ve 12:30 se rozsvítí zelená světla hlavního závodu.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru