Nový Peugeot 208 WRX se představí v Barceloně

Před zahajovacím kolem mistrovství světa FIA v rallycrossu o tomto víkendu Sébastien Loeb a Timmy Hansen předvedou zcela nové provedení vozu Peugeot 208 WRX pro rok 2017, které má nové barvy a agresivní vzhled.

peugeot 208 WRX

Peugeot 208 WRX pro rok 2017 v porovnání se svým předchůdcem prošel vývojem v několika ohledech. Hlavní změny se udály pod kapotou v souvislosti se zavedením spodku klikové skříně z jednoho kusu. Vůz 208 WRX má nyní maximální přípustnou šířku a přepracovanou karoserii, která zahrnuje nové aerodynamické prvky. Zvláštní pozornost se samozřejmě věnovala zavěšení a tlumičům.

Rychle se blížící sezona 2017 slibuje vyrovnanou konkurenci s tím, že Audi a Volkswagen se poskytnutím tovární podpory přidávají k Peugeotu a Fordu, kteří se již oficiálně zapojují do účasti v šampionátu. Sébastien Loeb a Timmy Hansen budou sbírat pro tým body v každém z 12 kol letošního kalendáře, který zavede posádky na tři různé kontinenty a zakončí v polovině listopadu v jižní Africe.

Zároveň s touto dvojicí bude v rámci celého mistrovství světa poprvé bojovat i kralující šampion mistrovství Evropy v rallycrosu FIA Kevin Hansen. Osmnáctiletý mladík, kterého FIA v roce 2016 vyhlásila „Nováčkem roku“, bude ve svém voze 208 se specifikací ‚2016 plus‘ pokračovat ve svém zaučování.

Sebastien Loeb, Timmy Hansen and Kevin Hansen

Sebastien Loeb, Timmy Hansen and Kevin Hansen

Ohlasy z padoku…

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX č. 9)

„Barcelona je pro zahájení sezony skvělým místem a doufejme, že počasí k nám bude laskavější, než tomu bylo při zahájení sezony 2016 v Montalegre v Portugalsku, když při mém debutu v plné účasti v šampionátu mistrovství, mě ‚přivítal‘ zápasem s nekonečným lijákem! Mám rád Barcelonu, neboť ve mně vždy vyvolává mnoho šťastných vzpomínek. Před mnoha lety jsem tam jezdil s řadou různých aut včetně vozu Red Bull formule 1 a sportovního vozu Peugeot 908. Jsem nadšený, že se tam vrátím, abych zjistil, jak se náš nový 208 WRX ukáže tváří tvář konkurenci v mistrovství světa v rallycrossu. Tým v době mezi sezonami vynaložil nesmírné úsilí a po našem nejnovějším testování v Lydden Hillu mám pocit, že vůz pokročil prakticky ve všech oblastech od motoru a šasí až po řazení a tlumiče. V podstatě je to po všech stránkách konkurenceschopnější verze a na okruzích s menší přilnavostí by měla být přizpůsobivější a rychlejší než dříve. Barcelona pro nás v tomto ohledu není příliš náročná, nicméně to bude fascinující víkend, neboť bude prvním přímým porovnáním s našimi soupeři, kteří všichni během zimních měsíců podobně intenzívně pracovali na zlepšení.“

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX č. 21)

„Měli jsme potěšení absolvovat s verzí vozu Peugeot 208 WRX pro rok 2017 řadu testů a vyřešili jsme několik problémů, které nás občas loni brzdily. Můžeme tento nový vůz skutečně dostávat až na limit a on se odmění skutečně asertivním a útočným stylem jízdy. Nemohu se dočkat, až se v Barceloně postavím na startovní rošt, zejména když vůz 208 má nyní nové, respekt budící barvy a škálu aerodynamických doplňků, dík nimž vypadá ještě agresivněji! Okruh v Barceloně by nám měl rovněž vyhovovat. Loni jsem v semifinále startoval z první pozice a ve finále byl druhý. Těším se, až tam zahájíme novou sezonu.“

peugeot 208 WRX 3

O rallycrossu

Závody v rallycrossu se jezdí na okruzích s kombinovaným povrchem (60 % asfalt/40 % nezpevněný) o délce kolem jednoho kilometru s jedním nebo více skoky. Jezdci jsou během víkendu vyřazování a pouze šest nejrychlejších a nejodvážnějších z nich se dostane do finálového souboje.

peugeot 208 WRX 2

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru