Jan Kopecký se Škodou vyhrál na Valašce

Tovární posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler vyhrála úvodní podnik českého mistrovství v rally. Obhájci titulu zvítězili na Janča Valašské Rally a jsou tak po jedenácté za sebou v národním šampionátu neporažení.

SP_7329

Zkušená posádka předváděla oba dny rally suverénní výkony a vedla celkovou klasifikaci od první do poslední rychlostní zkoušky. Na třetím místě skončila posádka Jan Černý/Petr Černohorský, rovněž s vozem Škoda Fabia R5, kterou nakonec druhá posádka, Václav Pech/Petr Uhel, porazila o pouhou jednu sekundu.

Janča Valašská Rally, letošní novinka v kalendáři mistrovství ČR, měla dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 150,56 měřených kilometrů, z nichž posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler vyhrála celkem jedenáct. Kopecký rally dominoval od první rychlostní zkoušky a v cíli měl na svého hlavního rivala Václava Pecha na druhém místě náskok 1:11,1 minut. Napínavý byl boj o druhé místo, který pro sebe posádka Pech/Uhel rozhodla až na poslední rychlostní zkoušce a odsunula tak dvojici Černý/Černohorský na třetí místo.

Konečný stav Janča Valašské Rally (MČR):
01. Kopecký/Dresler (CZ/CZ) ŠKODA FABIA R5 1:30.57,8 hod.
02. Pech/Uhel (CZ/CZ) Ford Fiesta R5 + 1:11,1 min.
03. Černý/Černohorský (CZ/CZ) ŠKODA FABIA R5 + 1:12,1 min.

Číslo pro Janča Valašskou Rally: 11
Tovární jezdec Jan Kopecký vyhrál při svém triumfu na Janča Valašské Rally po jedenácté v řadě. Navíc Kopecký na úvod sezóny zajel jedenáct z celkových dvanácti možných nejrychlejších časů na rychlostních zkouškách a jeho náskok před druhým byl na konci rovněž úžasné číslo: 1:11,1 minut.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru