Trasa pro Dakar 2018 odtajněna

Pořadatelé zveřejnili novou trasu pro Rallye Dakar 2018. Startovat se tentokrát bude až 6. ledna z Limy. Trať čítající 14 etap povede přes Peru, Bolívii a Argentinu. Zkušenosti týmu Big Shock Racing napovídají, že v roce 2018 se bude závod rozhodovat už v začátku. 

dakar shock

V roce 2018 bude Rallye Dakar startovat v Peru. To znamená, že hned v úvodu závodníci absolvují několik etap, které povedou pouští, a hlavním bodem programu bude jízda v dunách. Z dostupných informací je taky evidentní, že si závodníci užijí horké pouštní úseky v nižších polohách, ale zároveň se opět poměrně dost kilometrů odjede v extrémních nadmořských výškách ve vrcholcích And, kde se některým jezdcům nedostává kyslíku, motá se hlava a vidění je rozostřené. Takže příště už žádné spaní v kyslíkovém stanu.

Z nové trasy je zřejmé, že organizátoři přejí dobrodružství a to je dobře. Na trati zůstaly i kritické bolivijské úseky, na kterých letos povodně podstatně zkomplikovaly průběh závodu. I den volna se v roce 2018 odehraje v La Paz.

Finální argentinská část nové trasy už by neměla být překvapením. Zde není moc možností, kudy by se dalo projíždět, takže se dá předpokládat stejný terén, jako letos. V závěru ale vždy záleží na stavu aut i posádek, všichni už jsou hodně unavení a síly docházejí.

Zajímavá bude v dalším ročníku také logistika. Zdá se, že závodní stroje se trajektem z Le Havre poplaví až do Limy, kde si je týmy převezmou a zamíří rovnou k technickým přejímkám.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru