Škoda vítězně na Rally Mexiko

Po dramatickém souboji vyhrála posádka Pontus Tidemand/Jonas Andersson Mexickou rally a pokračuje tak ve vítězné sérii ve FIA Mistrovství světa v rally. Po 295 měřených kilometrech triumfovala nová vedoucí dvojice celkové klasifikace mistrovství světa s náskokem 42,7 sekund před svými konkurenty, francouzskou posádkou Eric Camilli/Benjamin Veillas. 13 z posledních 14 podniků mistrovství světa letošní a loňské sezony vyhrál vůz Škoda Fabia R5.

 WRC Rally Mexico 2017


WRC Rally Mexico 2017

26letý tovární jezdec Pontus Tidemand nabídl se špičkovým speciálem fanouškům rally vynikající zábavu. Po čtyři dny vedl napínavý souboj o vítězství s Ericem Camillim, při němž se oba několikrát vystřídali ve vedení. Poté, co byl Tidemand po oba dva první dny na čele, převzal v sobotu dočasně vedení Camilli. Ale švédský sportovec roku 2016 v motoristickém sportu, který na šotolinových tratích trochu zmírnil tempo, na tuto výzvu odpověděl. Se třemi nejrychlejšími časy za sebou na „Autódromo de León“ v ulicích kolem servisního parkoviště v milionovém městě León se opět dostal na první místo ve WRC 2.

Do obou posledních rychlostních zkoušek finálového dne nastupoval Tidemand s drobným náskokem 2 sekund a ukázal pak veškeré své umění. Na zkoušce „La Calera“ v délce 32,96 km byl o 22,5 sekund rychlejší než Camilli a přesvědčivým nejrychlejším časem předem rozhodl. V závěrečné powerstage, kterou živě přenášela televize, pak Tidemand vítězství dalším špičkovým časem suverénně potvrdil.

Po svém domácím vítězství ve Švédsku vyhrál Tidemand druhou rally WRC 2 za sebou a vede tak celkovou klasifikaci WRC 2. S ideálním počtem 50 bodů ze dvou startů tak vede před Camillim (42) a Andreasem Mikkelsenem (25). Tento Nor vyhrál na úvod soutěžního roku 2017 legendární Rally Monte Carlo.

Konečný stav Mexické rally (WRC 2):
1. Tidemand/Andersson (S/S) Škoda Fabia R5 3:32:56,5 hod.
2. Camilli/Veillas (F/F) Ford Fiesta R5 + 0:42,7 min.
3. Guerra/Rozada (MEX/E) Škoda Fabia R5 + 7:46,1 min.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru