Ženeva 2017 – premiéra Mitsubishi Eclipse Cross

Automobilka Mitsubishi představila ve světové premiéře na autosalonu v Ženevě své nové kompaktní SUV Eclipse Cross. Jedná se o globální strategický model, který bude uveden do prodeje nejdříve na evropském trhu, a to již na podzim tohoto roku. Následovat bude Japonsko, Severní Amerika, Austrálie a další regiony.

Geneva International Motor Show 2017 - GIMS 2017 - Palexpo 

Zcela nové kompaktní SUV kupé Eclipse Cross se připojí ke globální nabídce crossoverů a SUV modelů společnosti – ke kompaktnímu SUV ASX a středně velkému SUV Outlander a Outlander PHEV.

Výrazně ostrý a dynamický tvar Mitsubishi SUV kupé se vyznačuje svým klínovitým profilem s výraznou boční linkou a silnou charakteristickou linií; dopředu kloněným zadním oknem; ostře řezanými zadními dveřmi a krátkým převisem; a svalnatými blatníky dotvářejícími image atleta.

Designérský koncept přední masky vozu ve tvaru Dynamického štítu (Dynamic Shield) odkazuje na tvar ochranného štítu, který vizuálně tvoří černá centrální část černé mřížky chladiče symbolizující výkon vozu. Černá plocha je ohraničená ve třech směrech – zleva, zprava a zdola nahoru. Dynamický štít vyjadřuje funkčnost přední části vozidla, která chrání pasažéry i samotné vozidlo.

„Dynamický a charakteristický“ design zadní části vozu se vyznačuje téměř kubistickým stylem vytvořeným kolem vysoce osazených protáhlých zadních světel a dopředu vystupujícího okna zadních dveří horizontálně rozděleného na dvě části. Rozsvícené trubkovité LED brzdová světla a centrální LED brzdové světlo tvoří jediný světelný pruh, který se táhne napříč zadními dveřmi, což dodává zezadu modelu široký a stabilní vzhled.

Horizontální přístrojová deska, stříbrné metalické akcenty lemování a černo – stříbrné barevné provedení vytváří interiér, který je dynamický a zároveň sportovní. Řidič si tak může vychutnat futuristický kokpit vybavený tenkým audio a head-up displejem.

Zadní sedadla jsou dělená v poměru 60:40 a disponují funkcí posouvání a sklápění, to vše při zachování maximálního objemu zavazadlového prostoru a bez nutnosti narušit tvar SUV kupé. Navíc poskytují cestujícím na zadních sedadlech dostatek prostoru pro nohy.  

Vůz využívá elektronicky řízený systém pohonu všech kol, který dodává optimální točivý moment na zadní kola odpovídající jízdní situaci a stavu povrchu vozovky. Systém integrované kontroly dynamiky vozu Super All-Wheel Control disponuje funkcí aktivního stáčení vozidla kolem svislé osy.

Přidání vzpěry s tříbodovým uchycením vpředu a strategické využití strukturálního zpevnění v zadní části vozu přispěly ke zvýšení tuhosti karoserie.

Eclipse Cross nabízí dvě pohonné jednotky. Nový přeplňovaný zážehový motor o objemu 1.5 litru s přímým vstřikováním spolupracuje s novou CVT převodovkou s 8-stupňovým sportovním manuálním ovládáním. Přeplňovaný vznětový motor o objemu 2.2 litru s přímým vstřikováním upravený speciálně pro model Eclipse Cross spolupracuje s novou 8-stupňovou automatickou převodovkou. Obě pohonná ústrojí byla vyvinuta s cílem nabídnout řidičům maximální požitek ze svižné jízdy.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru