Harley představuje novinku – motocykl Street Rod

Harley-Davidson představuje svoji letošní novinku, motocykl Street Rod 2017, který spadá do temné řady Dark Custom, vyrostl na platformě Street a  je konstruovaný do městského provozu. Dostal motor High Output Revolution X 750 V-twin s vyšším maximálním výkonem a silným točivým momentem v širším rozmezí otáček.

MY17.5 XG750A Street Rod. Street Rod.

Křivky modelu Street Rod jsou nezaměnitelné. Jeho drsný výraz je destilátem stylu Harley-Davidson Dark Custom doplněný náznaky flat-trackové oceli a vyzařuje cílevědomost díky dopředu nakloněnému akčnímu posazu jezdce.

Kapalinou chlazený motor V-Twin High Output Revolution X 750 modelu Street Rod s rozvodem SOHC, osmi ventily a úhlem válců 60° dává o 20 % vyšší výkon a o 10 % větší točivý moment než u modelu Street 750. Maximální výkon přichází při 8 750 ot/min, největší točivý moment při 4 000 ot/min. Je naladěný tak, aby podával optimální výkon v pásmu mezi 4000 a 5000 otáček, se silným zátahem ve středním pásmu, který jezdec bude vnímat každým okamžikem a může jej využít v reálných situacích.

Používá větší airbox a nové vstřikovače o průměru 42 mm, nové čtyřventilové hlavy válců, vysoko zdvihové vačkové hřídele a tlumič výfuku s větším objemem – to vše zlepšuje průtok vzduchu v sání a snižuje spotřebu. Kompresní poměr je navýšený 11.0:1 na 12.0:1, maximální otáčky se posunuly z 8 000 na 9 000 ot/min.

Rám modelu Street Rod je přizpůsobený vyššímu výkonu motoru. Vepředu využívá robustní obrácenou vidlici 43 mm ukotvenou v úchytech z odlehčeného hliníku. Úhel řízení se zostřil ze 32° na 27° za účelem zrychlení řízení.

Nové zadní tlumiče používají externí kapalinovou nádobku, která umožňuje navýšení kapacity tlumicí kapaliny a zajišťuje stejnoměrné tlumení. Zdvih odpružení se zvýšil o 31 % na celkových 117 mm. Kyvná vidlice ve sportovním designu je prodloužená, aby bylo možné použít delší tlumiče.

Nový tvar sedla zaručuje jistou polohu jezdce, zvýšení sedla na celkových 765 mm vylepšuje výhled jezdce dopředu. Model Street Rod také používá nové kované páčky brzd a řazení a hliníkové stupačky, které pomáhají zlepšit ovladatelnost a usnadňují jisté došlápnutí na zem při stání. Zábavnější průjezdy zatáček podporuje zvýšení maximálního náklonu z předchozích 28,5° napravo i nalevo na současný maximální úhel 37,3° napravo a 40,2° nalevo.

Plochá řídítka v dragsterovém stylu dovolují jezdci zaujmout optimální jízdní pozici a podporují upevnění nových zpětných zrcátek nad nebo pod rukojeti. Jejich patentovaný design umožňuje sklopení zrcátek bez kontaktu s rukama řidiče.

Model Street Rod má 17palcová černá paprsková litá kola a nové radiální pneumatiky Michelin Scorcher 21 s rozměry 120/70 R17V vepředu a 160/60 R17V vzadu. Dvojitá kotoučová přední brzda 300 mm s dvoupístkovými třmeny doplněná systémem ABS garantuje špičkový brzdný účinek. Standardní výbava obsahuje i bezpečnostní systém Harley-Davidson Smart Security System.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru