BMW 1 jen pro Čínu

Spuštění prodeje BMW řady 1 Sedan na čínském trhu rozšiřuje nabídku německé prémiové značky o model upravený přesně podle potřeb čínských zákazníků.

P90249317_lowRes_the-new-bmw-1-series

Model BMW řady 1 Sedan vyvinuli v mnichovské v centrále BMW ve spolupráci s čínskými konstruktéry. Koncept vozu a jeho výbava se zaměřily na specifické požadavky cílových skupin v Číně, stejně jako na místní podmínky včetně hustoty dopravy a infrastruktury. Během vývoje pro sériovou výrobu absolvovalo vozidlo intenzivní testování po celém světě včetně okruhu Nürburgring, jakož i ve všech klimatických pásmech, které se v Číně nacházejí.

BMW řady 1 Sedan se vyrábí v továrně ve městě Tiexi, která byla otevřena v roce 2012 a je součástí společného podniku BMW Group a BMW Brilliance Automotive Ltd. Továrna patří do průmyslového komplexu Šen-jang na severovýchodě Číny. V tomto komplexu se vyrábějí i ostatní modely BMW upravené pro čínský trh. V Šen-jangu se uplatňují stejné přísné standardy kvality jako ve všech ostatních výrobních továrnách společnosti BMW Group po celém světě.

Konstrukce modelu BMW řady 1 Sedan se přesně přizpůsobila potřebám čínských zákazníků. Vzhledem k popularitě karoserií typu sedan v Číně spustila značka BMW specifický program. Speciálně pro čínský trh vznikly modely BMW řady 3 a BMW řady 5 s prodlouženým rozvorem. Vyrábějí se také v továrně ve městě Šen-jang.

Přitažlivosti se podařilo dosáhnout přizpůsobením typických prvků designu sedanů značky BMW kompaktním rozměrům exteriéru s délkou 4456 milimetrů, šířkou 1803 milimetrů a výškou 1446 mm. Krátké převisy, dlouhá kapota motoru, kabina posunutá dozadu a dlouhý rozvor s hodnotou 2670 milimetrů dodávají BMW řady 1 Sedan protáhlý sportovní vzhled. Charakteristická linie vozu plynule stoupá od předních blatníků, přes kliky dveří až k zadním světlům.

Přístrojová deska je jako ve všech vozech značky BMW orientovaná na řidiče. Standardní součástí ovládacího systému iDrive v BMW řady 1 Sedan je i široký displej uprostřed palubní desky a ovladač iDrive na středové konzole.

Moderní a sportovní charakter BMW řady 1 Sedan se odráží i v nabídce motorů. Na výběr jsou tři nejnovější pohonné jednotky BMW Group vybavené technologiemi BMW TwinPower Turbo. BMW 125i Sedan pohání 2litrový 4válec o výkonu 170 kW (231 k) a točivém momentu 350 Nm, kombinovaný s 8stupňovou převodovkou Steptronic. Další 2litrový 4válec pracuje v BMW 120i Sedan. Sportovní dynamiku zajišťuje výkon 141 kW (192 k) a točivý moment 280 Nm. Nabídku motorů uzavírá 3válcová pohonná jednotka modelu BMW 118i Sedan. Z objemu 1,5 litru generuje výkon 100 kW (136 k) a točivý moment 220 Nm.

Základ představuje pohon předních kol, téměř rovnoměrné rozložení hmotnosti na nápravy, odlehčená konstrukce karoserie a pečlivě naladěné odpružení. Nastavení podvozku je sportovní, ale současně splňuje i vysoké nároky na komfort. O ovládání vozu se starají výkonné kotoučové brzdy a elektromechanický posilovač řízení Servotronic s proměnlivým účinkem závislým na rychlosti. Všechny verze sjíždějí z výrobní linky vybavené dojezdovými pneumatikami typu runflat.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru