Čeká se těžké retro – promenáda trabantů

Více než 30 let staré retro vzpomínky pamětníků starých časů oživí na konci května promenáda legendárních východoněmeckých vozů značky Trabant. Jejich majitelé s rodinnými příslušníky, přáteli, známými a také fanoušci „rozzuřených vysavačů“, jak se bakelitovému autíčku s dvoutaktním motorem přezdívalo, se sjedou do areálu mosteckého autodromu 25. května. Sraz bude součástí dvanáctihodinového závodu The Most Trabant na velkém okruhu.

trabant 1

Areál se pro účastníky otevře v 08:00, hlavní program začíná v 14:00 hodin. První zájemci už se hlásí. Dorazí i známý cestovatel a režisér Dan Pribáň, který poutavě pohovoří o expedicích svého týmu. Postupně ve vozech Trabant Combi zdolali Hedvábnou stezku, Afriku, Jižní Ameriku napříč Amazonií přes Andy až k jihu. Zatím poslední anabází byla cesta Tichomořím z Austrálie do Thajska.

trabant 2

Setkání okoření také soutěž Trabanťák srazu, při němž porota zhodnotí vzhled vozu a odpovědi jeho posádky na stručný dotazník. Blýsknout se každý může i svým řidičským uměním při jízdě zručnosti, která zahrnuje slalom mezi kužely či couvání. Odvážnější jedinci mohou prohnat svůj trabant po malém okruhu na polygonu.

trabant 3



Facebook

Nejčtenější

Nahoru