První jízdy s faceliftovanou Škodou Octavia – fotoreportáž

Škoda Octavia vstupuje do třetí dekády působení na trhu. Pro tento model je na českém trhu dostupných sedm motorů, včetně varianty G-TEC s pohonem na zemní plyn nebo benzin. K dispozici je adaptivní podvozek DCC. Rozšířena byla také nabídka asistenčních systémů. Nová generace infotainment systémů umožňuje využití online služeb Škoda Connect.

Oc_010
Obě karosářské verze s více než pěti miliony prodaných kusů významně přispěly k růstu české automobilky. Třetí generace tohoto modelu, poprvé představeného v roce 1996, se představuje v nové formě, a to jak z hlediska
vzhledu, tak i technologií.

Designové změny ovlivňily zejména příď se širokou maskou chladiče. Rozdělené světlomety s krystalickým designem mají přinést atraktivnější vzhled. Vnější světlomety slouží jako potkávací světla, vnitřní, které navazují na masku
chladiče, generují dálkové světlo.

V rámci přepracování se nepatrně změnily i vnější rozměry vozů. Octavia narostla do délky o 11 mm na 4 670 mm,
karoserie kombi o 8 mm na 4 667 mm. Rozchod zadních kol vzrostl v závislosti na motorizaci o 20, respektive 30 mm. Rozvor zůstává stejný s délkou 2 686 mm.

Objem zavazadlového prostoru Octavie činí 590 l (1 580 l po sklopení opěradel zadních sedadel). V případě modelu Combi činí 610 l a dle potřeby jej lze rozšířit až na 1 740 l.

Přinášíme Vám fotoreportáž z prvních jízd v okolí portugalského Porta. Více se dozvíte v novém čísle časopisu AutoforDrive.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru