Ford GT pojede na Le Mans

Dnes organizace ACO (Automobile Club de l’Ouest) oznámila, že závodu 24 hodin Le Mans se v roce 2017 zúčastní všechny čtyři závodní vozy Ford GT. Loni Ford v Le Mans slavil triumfální návrat.

Ford GT_Vítěz závodu 24 hodin Le Mans 2016

Vítězství týmu Ford Chip Ganassi Racing v roce 2016 přišlo 50 let po historickém úspěchu z roku 1966, kdy Ford obsadil v závodu 24 hodin Le Mans všechna tři místa na stupních vítězů. Ford ale zvítězil také v roce 1967, takže i letos má tým na co navazovat.

Tým Ford Chip Ganassi Racing vyšle do obhajoby loňského vítězství ve třídě LM GTE Pro silnou jezdeckou sestavu. Nováčkem v týmu je mladý brazilský jezdec Luís Felipe „Pipo“ Derani. V Silverstone, Spa a Le Mans se s ním budou za volantem Fordu GT se startovním číslem 67 střídat Andy Priaulx (GB) a Harry Tincknell (GB).

Historický úspěch z Le Mans 2016 budou ve voze číslo 68 obhajovat čerství vítězové závodu Rolex 24, který se jel v Daytoně minulý víkend. Tuto posádku tvoří Joey Hand (US), Dirk Müller (GER) a Sébastien Bourdais (FRA). Do vozu se startovním číslem 66 pravidelně usedají Stefan Mücke (GER) a Olivier Pla (FRA). V Silverstone, Spa a Le Mans se k nim připojí ještě Billy Johnson (US). Ford GT číslo 69 budou pilotovat Ryan Briscoe (AUS), Richard Westbrook (GB) a Scott Dixon (NZ). Loni vybojovali v Le Mans třetí místo, tentokrát budou chtít svůj výsledek zlepšit.

Závodní vozy Ford GT jsou odvozeny od stejnojmenného sériově vyráběného supersportu, který už brzy budeme potkávat i na českých silnicích.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru