Rallye Monte Carlo – tovární jezdec Porsche první ve třídě RGT

Romain Dumas je ve svém živlu nejen na asfaltu, ale i na sněhu a ledu. Po vítězství v závodě 24 hodin Le Mans a získání titulu mistra světa v seriálu vytrvalostních závodů FIA s vozem Porsche 919 Hybrid nyní tovární jezdec společnosti Porsche dosáhl svého dosud největšího úspěchu v Rallye Monte Carlo. Se svým soukromým vozem Porsche 911 GT3 RS získal v zahajovacím závodu sezóny mistrovství světa v rallye se svým spolujezdcem Gillesem de Turckheim v silné konkurenci vítězství ve třídě RGT.

5587

„Celý závod jsme balancovali na hraně. Třináct ze čtrnácti rychlostních zkoušek se jelo na sněhu a ledu. Museli jsme se pekelně soustředit, abychom neskončili mimo trať,“ řekl 39letý Francouz po svém druhém startu v „královně rallye“. „Ale zvládli jsme to na jedničku. I naše 911 GT3 RS jela naprosto bez problémů. Takže jsem si to přes všechny obtíže skvěle užil a určitě to nebyl můj poslední závod v Monte.“

Romain Dumas, který od roku 2004 získal jako tovární jezdec Porsche četná vítězství a tituly na okruzích, je jedním z nejvšestrannějších závodníků v motorsportu. V letech 2015 a 2016 například dosáhl celkového vítězství v závodech do vrchu Pikes Peak International Hill Climb na vrchol ve Skalistých horách vysoký 4301 m. Při debutu v roce 2013 se stal se svým soukromým vozem Porsche 911 GT3 R vítězem ve své třídě a získal titul Objev roku. Krátce před Rallye Monte Carlo startoval se svým soukromým týmem již potřetí na světoznámém Rallye Dakar a díky skvělému osmému místu v celkovém hodnocení dosáhl svého zatím nejlepšího výsledku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru