Opel už odhalil své nové SUV

Opel svým novým modelům SUV přidává k názvu X. Jako první ho dostala Mokka, nyní je řada na zcela novém modelu Crossland X. Písmeno X v názvu má zákazníkům naznačit, že Crossland je X-trémně žádoucí, X-tra praktický, má X-faktor technologií, poskytuje X-aktní přehled a čeká ho X-kluzivní představení. Premiéra se uskuteční v Berlíně 1. února.

Opel Crossland X 1

Opel Crossland X si do svého B-segmentu přináší výbavu orientovanou na potřeby moderní rodiny. Ještě zajímavější je informace, že Opel chystá další vůz SUV, a to větší model Opel Grandland X, který bude uveden do kompaktní třídy (segment C) ještě v tomto roce. Narozdíl od modelu Opel Mokka X, který může být vybaven pohonem všech kol pro příležitostné jízdy lehčím terénem, Crossland X je svým charakterem a vnějšími rozměry předurčený především pro městský provoz. S délkou 4,21 metru je o 16 centimetrů kratší než Astra, přičemž je o 10 centimetrů vyšší. Základní objem zavazadelníku je 410 litrů.

Opel Crossland X 3

Z nových technologií dostane Crossland X adaptivní světlomety AFL kompletně osazené LED diodami, head-up displej, panoramatickou couvací kameru se zorným úhlem 180 stupňů, vyspělý parkovací automat nebo asistenční systém varování před kolizí s detekcí chodců a funkcí samočinného brzdění, který pracuje v rozmezí rychlostí jízdy 5 až 85 km/h. V rychlostech od 5 do 30 km/h snižuje nárazovou rychlost případné kolize. V rychlostech 30 až 85 km/h systém brzdí na max. 22 km/h a pokud je třeba snížit rychlost ještě výrazněji, musí se už o to postarat sám řidič. Nechybí ani systém varující před nechtěným vyjetím z jízdního pruhu, zařízení pro čtení dopravních značek nebo systém varování před objekty v mrtvém úhlu. Telematický systém Opel OnStar a infotainment IntelliLink zajistí konektivitu. Přístrojový panel a středová konzole jsou horizontálně strukturované a natočené k řidiči. Dotykový monitor s úhlopříčkou až 20,3 cm (8 palců) je integrovaný do středové konzole. Kompatibilní smartfony lze nabíjet i bezkontaktně, pomocí indukční nabíječky.

Opel Crossland X 2

Vnější vzhled pokračuje v duchu aktuálního designového jazyka značky, takže nechybí „plovoucí“ střecha a výrazný střešní spoiler spolu s křídlovitou mřížkou chladiče. Tvary jsou zvýrazněny mohutným oplastováním.

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru