Autosalon 2017 v Brně nebude

Svaz dovozců automobilů se dohodl s vedením společnosti Veletrhy Brno, a.s., že zastaví přípravu veletrhu Autosalon 2017. Důvodem je nedostatečný počet přihlášených značek.

bvv_letecke_foto_14

Účast většiny značek zastoupených na českém trhu na úrovni importérů byla jednou ze stěžejních podmínek, na kterých se na začátku příprav Svaz dovozců automobilů shodl s vedením Veletrhů Brno. O účast na Autosalonu však projevily zájem pouze některé značky.

Roli v rozhodnutí importérů účastnit se Autosalonu hraje poměr nově registrovaných firemních a privátních vozidel. Za prvních devět měsíců letošního roku bylo registrováno více než 192 tisíc nových osobních aut, tři čtvrtiny z nich jsou ale firemní. I po započtení operativních leasingů pro privátní majitele tvoří prodeje fyzickým osobám jen necelých 30 procent. Dokud bude tento trend na trhu s novými vozy přetrvávat, bude podle organizátora velmi těžké tradici skutečně reprezentativního Autosalonu obnovit.

Svaz dovozců a Veletrhy Brno jsou přesvědčeny, že připravovat Autosalon postavený alternativně pouze na nabídce dealerů bez účasti dovozců by mělo negativní dopad na kvalitu veletrhu a na návštěvnost.

Jak ukazují průzkumy, které byly při přípravě Autosalonu zpracovány, 55 procent těch, kteří v dohledné době plánují nákup nového auta, je přesvědčeno, že návštěva Autosalonu může ovlivnit jejich rozhodnutí o zvolené značce a modelu. Tři čtvrtiny potenciálních zákazníků by ocenilo prohlédnout si víc značek na jednom místě.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru