Nissan GT-R Nismo je k mání v ČR

Vlajková loď Nissanu, model GT-R NISMO, se začal prodávat 1. listopadu 2016. Nissan nyní odhalil jeho ceny a poprvé ukázal nové GT-R Nismo v České republice.

5-6 

GT-R NISMO je vrcholovým modelem řady GT-R. Jde o vysoce výkonný závodní vůz určený na silnici, který přebírá to nejlepší od legendárních japonských superkupé a následně posouvá ikonický design a nejmodernější technologie na novou úroveň.

O pohon se stará motor V6 o objemu 3,8 litru se dvěma turbodmychadly s výkonem 600 k, což je o 30 k více než u ostatních modelů GT-R. Motor je osazen párem vysokoprůřezových velkoprůtokových turbodmychadel, jaká se používají v soutěžích GT3. Výkon mezi všechna čtyři kola rozděluje šestistupňová dvouspojková převodovka ovládaná páčkami pod volantem.

 Příď GT-R NISMO je stejně jako u standardního modelu omlazená a její výraz podtrhuje nový nárazník. U tohoto modelu je však zkonstruována výhradně z uhlíkových vláken, aby se dosáhlo nižší hmotnosti. S chlazením výkonného motoru pomáhá také mřížka chladiče ve tvaru V z tmavého chromu. Nyní je větší, takže zachytí více vzduchu.

Upravená konstrukce je navržena tak, aby vylepšila obtékání vozu vzduchem, vyvíjela vysoký přítlak a zároveň rovnala proudění vzduchu okolo kol, což pomáhá aerodynamice. Díky novým tvarům má vůz vyšší přítlak než doposud jakýkoli sériově vyráběný model Nissan, což se projevuje výjimečnou stabilitou ve vysokých rychlostech.

Vyšší je i výkon modelu s pohonem všech kol GT-R NISMO, z části i díky zesílení karoserie oproti běžnému modelu. Díky tomu mohl konstruktérský tým ještě lépe vyladit tlumiče, pružiny a stabilizátory. Když připočítáme silnější přítlak vozu, je výsledkem vůz GT-R NISMO s dosud nejlepšími dynamickými schopnostmi.

Stejně jako u ostatních vozů řady GT-R je u verze NISMO jedním z klíčových vylepšení interiér. Přepracovaná palubní deska a středová loketní opěrka jsou stejně jako volant potaženy vysoce kvalitní kůží Alcantara. Specialitou této verze jsou karbonová sportovní sedadla Recaro s červeným čalouněním Alcantara.

 Cena Nissanu GT-R Nismo na českém trhu je 5 000 000 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru