Palivo můžete platit přímo z auta

Dnes Shell ČR společně se společností Mastercard oficiálně představují nové inovativní řešení, které zákazníkům umožní komfortnější a bezpečnější platby za pohonné hmoty. Poprvé v České republice tak budou mít řidiči od 28. listopadu 2016 na většině čerpacích stanic Shell možnost využívat digitální peněženku Masterpass by Mastercard a jejím prostřednictvím hradit paliva přímo z vozu pouhým naskenováním QR kódu na výdejním stojanu ještě před natankováním paliva.

 shell-a-mastercard_01

Platbu bude možné provést chytrým mobilním telefonem nebo tabletem přímo od tankovacího stojanu a díky nádvorní obsluze tak řidič u většiny čerpacích stanic Shell vůbec nebude muset vystupovat z vozu, pokud nebude chtít. Za spojením společností Shell a Mastercard stojí oboustranné nadšení pro inovace. Služba Masterpass v tomto ohledu nabízí bezpečné, prověřené a technologicky pokročilé řešení. Ve srovnání se standardním způsobem platby v obchodě čerpací stanice přináší jiný druh komfortu a také výraznou časovou úsporu pro zákazníka.

Digitální peněženku Masterpass by Mastercard bude možné stáhnout jako standardní aplikaci s názvem Masterpass AT, CZ, SK na Google Play pro zařízení s operačním systémem Android nebo v App Store pro zařízení s iOS. Poté stačí několik jednoduchých kroků pro nastavení aplikace a služba je připravena k použití na většině čerpacích stanic Shell v České republice a dále také u více než dvou tisíc českých obchodníků, stovky tisíc internetových obchodů a šesti milionů obchodníků umožňujících bezkontaktní platby po celém světě. Společnost Shell zároveň věří, že čeští řidiči také ocení plánované rozšíření této služby i na myčky na vybraných čerpacích stanicích.

Shell a Mastercard uvedením služby Masterpass do segmentu čerpacích stanic reagují na aktuální trend otevřenosti Čechů novým platebním metodám založeným na moderních technologiích. Jak ukázal nejnovější průzkum, který společnosti Shell Czech Republic a.s. a Mastercard Europe SA realizovaly, 39 % tuzemských řidičů při placení pohonných hmot používá debetní či kreditní kartu a téměř polovina potom platí hotově. Zároveň se ale Češi staví otevřeně k modernějším způsobům platby. Prostřednictvím digitální peněženky alespoň občas hradí své nákupy 44 % lidí z celé populace, z mobilního telefonu či tabletu s ní stejně často platí ve 22 % případů. Téměř polovina aktivních řidičů by pak uvítala možnost využít ji i pro placení paliv na čerpacích stanicích přímo z vozu. Platit přímo prostřednictvím digitální peněženky v mobilním telefonu či tabletu by si na čerpacích stanicích přálo 44 % řidičů. Ve srovnání s ostatními platebními metodami ji hodnotí jako modernější (71 %), rychlejší a pohodlnější (59 %), s potenciálem na šíření v budoucnu (57 %).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru