Modernizovaná Toyota GT86 přichází

Toyota GT86 je vůz, který byl stvořen pro zábavu. Nové GT86 prošlo modernizací a přichází na trh s mnoha vylepšeními, jež se promítly jak do interiéru, tak do exteriéru. Úpravy byly provedeny s ohledem na posílení sportovních genů modelu. Díky této evoluci je nová GT86 ještě zábavnější a hravější. K dostání je od 819 000 Kč, první vozy dorazí do Česka v únoru.

beauty

Na trhu se nenajde moc modelů, které by si získaly tolik skalních fanoušků. Toyota GT86 je pro mnohé srdeční záležitostí a chvíle za volantem tohoto vozu jsou především zábavou. I to je důvodem, proč se Toyota rozhodla vůz vylepšit a zapracovala na detailech.

Sportovní charakter vozu ještě více zdůrazňují přepracované pasáže. Zepředu je to nový přední nárazník s upravenou spodní částí. Dravý výraz GT86 dokresluje nové ztvárnění přepracovaných diodových světlometů a směrových ukazatelů vpředu a nové rámečky mlhových světel. Na zádi pak zaujmou sdružená LED světla, nový zadní spojler a snížený difuzor zadního nárazníku. To vše podtrhují nová 17“ palcová kola z lehkých slitin u stupně výbavy Executive Leather.

Po usednutí do kokpitu vozu řidiče zaujme nový vzhled volantu, který skvěle padne do rukou. Maximální množství informací o jízdě pak poskytne 4,2“ multi-informační barevný TFT displej, který je k dispozici ve výbavě Executive Leather. Na něm si může řidič nastavit informace o svých okruhových výsledcích. Je možné zde zobrazit ukazatel přetížení G, ukazatel průběhu točivého momentu, stopky i přehled zajetých časů na okruh.

V interiéru jsou použity kvalitnější materiály, a to na panelech dveří, potazích sedadel a středové konzole, kde je umístěn 6,1“ displej infotainmentu Toyota Touch 2 s možností navigace Go. Středový panel a ovládací prvky ve dveřích mají nyní vzhled karbonu.

Pro GT86 se rozhodne ten, kdo hledá zábavný vůz s pohonem zadní nápravy. I v novém modelu zůstává osvědčená pohonná jednotka 2,0 D-4S Boxer, která dodává GT86 výkon 147 kW (200 k). Na výběr je manuální či automatická převodovka. Ovšem při vylepšování modelu došlo i na jízdní vlastnosti. Zvýšila se tuhost karosérie a zlepšila se odezva tlumičů. U výbavy Sport jsou to Showa, při výběru paketu Executive Leather jde o tlumiče Sachs.

Nová Toyota GT86 je k dispozici v sedmi barvách, a to v šedé, černé, stříbrné, oranžové, bílé, modré a červené. V rámci interiéru si zákazníci mohou zvolit ze dvou barev černé a černo-červené.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru